Bagian C Saiki, Akeh Masalah Kesehatan Kronis Mengko
Bagian C Saiki, Akeh Masalah Kesehatan Kronis Mengko
Anonim

Seksi caesarean (C-section) wis suwe lulus saka prosedur medis sing dibutuhake kanggo prosedur elektif, sing terakhir disaranake Organisasi Kesehatan Dunia. WHO nemokake ana batesan nalika prosedur kasebut nyebabake luwih akeh gawe piala tinimbang apik kanggo ibu lan bayi - lan riset anyar sing diterbitake ing Jurnal Kedokteran Inggris bisa nyebabake titik kasebut.

Peneliti diwutahake liwat data ana ing bayi anyar dikirim dening C-bagean. Data iki kalebu studi observasional lan uji klinis sing nemtokake tingkat penyakit bayi ing antarane ibu sing nglairake kanthi alami utawa kanthi bagean C. Asil nganti saiki nuduhake bayi C-bagean luwih cenderung nandhang penyakit kronis ing salawas-lawase, kalebu obesitas, asma, lan diabetes.

"Cetha yen bocah-bocah sing lair kanthi cesarean duwe kesehatan sing luwih elek, nanging riset luwih lanjut dibutuhake kanggo nemtokake manawa cesarean sing nyebabake penyakit, utawa apa faktor liyane sing ana ing dolanan," Dr. Jan Blustein, panulis co-penulis New York. Universitas Wagner School, ngandika ing release penet.

Nalika Blustein nambahake nemokake faktor definitif iki sawetara taun, sawetara pancasan bisa digawe sauntara. Kanggo Blustein, data sing ana, kalebu asil panalitene, nyaranake bagean C nyebabake masalah kesehatan jangka panjang kanggo bocah-bocah - lan cukup kanggo nganyari pedoman klinis sing ana kanggo dokter lan bidan, utamane amarga "mbutuhake sawetara wektu kanggo panemuan riset tekan dokter lan pasien."

American Pregnancy Association (APA) nemtokake risiko lan komplikasi kanggo bayi. Lair prematur, umpamane, bisa uga yen umur gestational diitung kanthi ora bener; resiko kanggo masalah ambegan, skor APGAR kurang, lan ciloko janin uga tambah.

Kanggo ibu-ibu, risiko lan komplikasi kalebu infeksi ing situs incision, uterus, utawa organ panggul liyane, kayata kandung kemih; getihen utawa tambah mundhut getih; lan kematian ibu. Ing pungkasan dina iku surgery utama, lan yen ora medically perlu kanggo wanita kanggo nampa siji, mbok menawa iku ora worth risking potensial risiko kesehatan kanggo awake dhewe lan bayi sing.

Yen panyedhiya kesehatan wanita menehi rekomendasi lair kanthi C-bagean, APA menehi saran supaya bisa ngrembug kabeh pilihan babaran. Contone, wanita kudu ngerteni sebabe persis C-bagean dianjurake lan yen ana prosedur alternatif. Kajaba iku, perlu takon panyedhiya perawatan kesehatan kanggo mbandhingake risiko lan komplikasi sing bisa ditindakake kanggo pasien lan bayi kanggo bagean C lan bawok.

Popular dening topik