Sampah Panganan Ing Amerika: Woh-wohan lan Sayuran Antarane Panganan Top sing Dibuwang Saben Taun
Sampah Panganan Ing Amerika: Woh-wohan lan Sayuran Antarane Panganan Top sing Dibuwang Saben Taun
Anonim

Amerika mbuwang luwih saka saprateloné pasokan panganan, regane milyaran dolar saben taun. Kanggo nggawe masalah luwih elek, peneliti saka Johns Hopkins Center for a Livable Future (CLF) nemokake umume wong mikir yen mbuwang kurang panganan tinimbang rata-rata nasional. Panaliten kasebut, diterbitake ing PLOS ONE, minangka survey konsumen ing saindenging negara pisanan sing nyorot sampah panganan lan salah paham sing ana ing saubengé.

"Wong Amerika nganggep awake dhewe mbuwang panganan sing sithik, nanging nyatane, kita mbuwang jumlah sing akeh," ujare panulis utama studi kasebut Dr. Roni Neff, direktur Program Kelestarian Sistem Pangan & Kesehatan Umum ing CLF, ujar ing siaran pers. "Iki kedadeyan ing saindenging rantai panganan, kalebu akeh sampah dening konsumen, lan akeh kanggo pihak kita, nalika bisnis mikir yen kita ora bakal tuku panganan sing ora sampurna. Panyebab utama kompleks."

Taun kepungkur, peneliti takon 1, 010 konsumen Amerika babagan kesadaran, kawruh, sikap, lan prilaku sing ana gandhengane karo sampah panganan. Sawise ngetung jumlah panganan sing dibuwang wong, woh-wohan lan sayuran ditimbang paling abot, nggawe akeh sampah amarga gampang rusak. Senadyan nyatakake keprihatinan umum babagan sampah panganan, mung 10 persen sing ngira dampak sampah ing lingkungan "penting banget." Responden survey luwih prihatin lan motivasi kanggo mbuwang panganan sing kurang nalika mikir babagan dhuwit sing bisa disimpen lan menehi conto sing positif kanggo anak-anake.

Kanggo sing nggawe kompos, 41 persen ora prihatin babagan jumlah panganan sing dibuwang. Kompos minangka cara kanggo nggunakake maneh sisa-sisa panganan, panganan sing ora berminyak, ampas kopi, kantong teh, cangkang endhog lan kacang, lan sampah liyane sing bisa diurai kanthi aman, miturut Institut Bumi ing Universitas Columbia. Iki digunakake ing tetanèn organik lan bisa nambah penylametan banyu ing lemah, nyuda kabutuhan pupuk, nyegah wutah suket, lan ningkatake panenan.

Umume wong mbuwang panganan amarga kuwatir babagan keamanan panganan. Para panaliti nyaranake nyegah sampah kanthi tuku kanthi jumlah sing luwih cilik supaya bisa masak panganan sing paling seger kanthi jumlah sisa lan sampah sing paling sithik. Kanthi mung tuku lan masak apa sing dibutuhake, wong Amerika bisa nyuda jumlah dhuwit sing dibuwang saka kanthong lan piringe. Ing panaliten anyar liyane sing diterbitake ing Jurnal Internasional Studi Konsumen, peneliti ngenali kendala finansial sampah panganan ing kulawarga kelas menengah lan nawakake solusi sing realistis lan bisa ditrapake.

"Begjanipun, paling saka faktor sing mimpin kanggo sampah pangan, bisa gampang remedied dening owah-owahan prasaja ing tuku pangan, nyepakaké, lan nyimpen," Ph.D. calon ing Cornell Food and Brand Lab, Gustavo Porpino, ngandika ing release penet. "Ngajari masak omah sing efisien mangan lan strategi perencanaan blanja lan teknik panyimpenan panganan sing tepat bisa nduwe pengaruh sing signifikan kanggo nyuda sampah panganan lan ngirit dhuwit."

Neff lan kanca-kancane yakin yen reduksionis lan pendidik sampah panganan fokus ing tabungan finansial sing metu saka kanthong, kemungkinan kepatuhan konsumen luwih gedhe. Sampah pangan biaya Amerika $161.6 milyar ing 2010, kang nerjemahake kanggo 30 persen pupuk, 31 persen cropland domestik, lan 35 persen banyu resik kanggo pangan sing pungkasanipun dibuwang metu.

"Sampah konsumen panganan ing AS nggambarake ancaman quintuple sing kuat," ujare Neff. "Ngurangi bisa nambah keamanan pangan, nutrisi, anggaran, lingkungan, lan kesehatan masyarakat."

Porpino G, Parente J, lan Wansink B. Paradoks sampah panganan: anteseden pembuangan panganan ing rumah tangga berpendapatan rendah. Jurnal Internasional Studi Konsumen. 2015.

Popular dening topik