Bola Biru Nyata, Nanging Kepiye Wong Lanang? Penjelasan
Bola Biru Nyata, Nanging Kepiye Wong Lanang? Penjelasan
Anonim

Iku adil kanggo ngomong paling wong wis ngalami bal biru ing paling sapisan. Ya, dheweke bisa uga frustrasi seksual ing wektu kasebut - aku ora bisa mikir babagan wektu liyane sing bakal kedadeyan. Lan ora, iku ora mung istilah kanggo frustasi seksual. Bal biru pancen nyata.

Umume wong lanang uga bisa nyritakake kepiye kedadeyan kasebut. Sawetara rendition saka nggawe metu sing mimpin kanggo foreplay sing mimpin kanggo… boten. "Mungkin sabanjure," dheweke ngandika. Kabeh gairah seksual lan ora orgasme. Kaya termometer sing panas banget siap bledosan. Wong lanang sing entuk bal biru biasane sambat babagan tekanan sing kuat, abot, nyeri, lan rasa ora nyaman.

Dadi, apa sing bola biru? Nalika wong dadi gairah seksual, arteri sing nggawa getih menyang alat kelamine nggedhekake, nalika vena sing nggawa getih dadi sempit. Iki njebak getih ing alat kelamin, mbantu dheweke njaga ereksi. Iku uga swells testis kanggo 25 kanggo 50 persen luwih gedhe saka ukuran normal. Ora suwe, wong lanang bakal tekan orgasme lan kabeh sing ana ing alat kelamin bakal bali menyang kahanan normal. Sayange, ing kasus iki, dheweke ora. Tekanan getih terus berkembang ing alat kelamin liwat proses sing diarani vasocongestion, sing ndadekake rasa kaya wong lagi ngempet testis.

Sanadyan testis mesthi krasa bruised lan biru ing wektu iki, istilah kasebut asale saka warna biru sing berkembang ing testis, miturut Universitas California, Santa Barbara. Getih sing sugih oksigen ngliwati awak dadi abang. Nanging nalika kelangan oksigen - amarga kepepet ing testikel - mula dadi biru. Mulane, bal biru.

Nalika iki bisa dadi ilmu sing ana ing mburi kenapa kita entuk bal biru. Dr Abraham Morgentaler, direktur Men's Health Boston lan profesor klinis urologi ing Harvard Medical School, marang BuzzFeed bisa uga ana alesan liyane: Cairan diprodhuksi ing testis, kang dimaksudaké kanggo propel sperma metu saka penis, mbangun tekanan.

"Kanthi stimulasi luwih akeh, luwih akeh aliran getih menyang wilayah kelamin, kalebu testis," ujare. "Cairan kasebut kepengin tekan endi wae, nanging tanpa ana rilis kasebut, mula saya tambah lan nggawe tekanan." Nalika cairan kasebut saya tambah, nyebabake tabung ing mburi testis dadi mulur, nyebabake nyeri. "Duwe sensitivitas lan kelembutan kaya ngono."

Nduwe orgasme lan ejakulasi minangka cara paling gampang kanggo golek relief saka bal biru, lan amarga ora bakal teka saka jinis, masturbasi bisa uga cukup. Sawise rampung, rasa nyeri lan bengkak sing ana gandhengane karo bal biru kudu mudhun. Yen masturbasi ora dadi pilihan, nanging rasa nyeri bakal tetep mudhun amarga getih lan cairan metu. Iku mung bakal njupuk dicokot maneh.

Popular dening topik