Kaca Setengah Penuh Utawa Setengah Kosong? Nggunakake 'Aturan Jempol' Kanthi Gelas Anggur Bisa Mbantu Ngombe Ngombe
Kaca Setengah Penuh Utawa Setengah Kosong? Nggunakake 'Aturan Jempol' Kanthi Gelas Anggur Bisa Mbantu Ngombe Ngombe
Anonim

Nggoleki gelas setengah kebak ora mung nggawe sampeyan luwih seneng, luwih sehat, lan sugih, nanging uga nggawe sampeyan ngombe anggur sing apik. Amarga anggur umume diwutahake dhewe ing macem-macem setelan, kayata ing omah, restoran, resepsi, lan pesta, kita tetep tanggung jawab kanggo ngombe alkohol, sing bisa nyebabake pikirane: Apa jumlah anggur sing tepat kanggo diwutahake? Miturut panaliten anyar sing bakal ditindakake ing Jurnal Internasional Kebijakan Narkoba, nggunakake "aturan jempol" sing prasaja, kayata aturan setengah kaca, bisa mbantu supaya ora sengaja overpouring ing mangsa ngarep.

"Penting kanggo kabeh wong sing ngombe, utamane wong sing duwe BMI sing luwih dhuwur, duwe aturan jempol kanggo ngladeni awake dhewe amarga ukuran porsi minangka tugas sing angel lan asring nyebabake wong akeh banget," ujare Brian Wansink, profesor pemasaran lan direktur Cornell Food and Brand Lab, ing situs web universitas. Anggur sing diwutahake kanthi gratis nambah kecenderungan kanggo ngonsumsi luwih akeh amarga ora gampang diukur kaya bir utawa alkohol. Mulane, penting kanggo ngerti isyarat lingkungan lan faktor liyane sing nyebabake tuang kanggo mbantu ngawasi asupan sing ngombe.

Ing upaya kanggo nemtokake apa pengaruhe tuang anggur gratis, tim peneliti saka Iowa State lan Cornell University, dipimpin dening Laura Smarandescu, asisten profesor marketing ing Iowa State, ndeleng macem-macem faktor kanggo mangerteni lan ngontrol over- tuang. Macem-macem skenario tuang lan aturan-saka-jempol dianalisis kanggo nemtokake cara mengaruhi jumlah alkohol sing diwutahake dening pria lan wanita ing kategori indeks massa awak (BMI). Panliten kasebut mung nyawang tuang, dudu konsumsi.

Total 74 mahasiswa wadon lan lanang dijaluk kanggo pour anggur ing 16 kahanan beda supaya peneliti bisa ngontrol ukuran, wangun, lan werna saka kaca, uga yen anggur diwutahake karo meal. Para peserta ngetokake anggur abang lan putih saka botol kanthi tingkat kepenuhan sing beda. Wong-wong mau didhawuhi nyembur anggur kaya biasane ing siji setelan.

Panemuan kasebut nyatakake BMI kena pengaruh carane akeh wong diwutahake, nanging ora ana pengaruhe marang wanita. Nanging, nalika wong nggunakake aturan jempol, kayata setengah kaca utawa aturan loro-driji saka ndhuwur nalika pour anggur, padha umume pour kurang preduli saka BMI utawa geneder. "Babagan 70 persen wong ing sampel nggunakake aturan setengah kaca, lan padha diwutahake Ngartekno kurang dening bab 20 persen," ngandika Smarandescu, ing release penet Iowa State University. "Iku prabédan gedhe. Kita bakal nyaranake nggunakake aturan jempol karo pouring amarga nggawe bedane gedhe babagan jumlah wong sing diwutahake lan nyegah supaya ora ngombe.

Wong kabotan utawa lemu sing ora nggunakake aturan jempol, diwutahake 31 persen luwih, nalika wong ing midpoint saka sawetara BMI normal pour 26 persen luwih. Ing wanita, BMI ora mengaruhi jumlah sing diwutahake, nanging sing ana ing titik tengah BMI normal diwutahake 27 persen kurang nalika nggunakake aturan setengah kaca tinimbang sing ora. Para panaliti ngarepake wanita kanggo tuang kurang saka wong, nanging ngarepake BMI ora bakal dadi faktor sing mengaruhi.

Smarandescu lan kanca-kancane percaya yen pengaruh iki amarga norma sosial. Dheweke ujar manawa wanita luwih seneng mbandhingake sosial karo wanita liyane lan ngerti yen ngombé ora bisa ditampa kanthi sosial kanggo wanita kaya wong lanang, sanajan wis dadi luwih ditrima tinimbang sadurunge. "Utawa wong lanang, isih ana budaya ngombe lan ngombe luwih akeh," ujare.

Nalika peneliti nyana wong kanggo pour luwih saka wanita, padha kaget sing aturan setengah kaca bakal pangecualian kanggo wong pour liyane. Aturan jempol dadi kuwat lan efektif sing wong ing kabeh tingkat saka BMI sing diadopsi aturan iki, bener pour kurang saka wanita sing padha ora nggunakake aturan jempol. Iki suggest setengah kaca utawa aturan loro-driji saka ndhuwur bisa dadi strategi efektif kanggo ngurangi overpouring lan ngombe kakehan.

Sanajan iki bisa mbantu ngombé binge, studi 2013 sing diterbitake ing jurnal Substance Use & Misuse nemokake wangun lan ukuran kaca sing sampeyan gunakake bisa mengaruhi jumlah sing sampeyan tuang. Wong cenderung kanggo pour 12 persen luwih anggur nalika diwutahake menyang kaca anggur amba tinimbang ukuran standar, 12 persen luwih anggur nalika lagi nyekeli kaca (dibandhingake pour menyang kaca ing meja), lan sangang persen luwih nalika padha. lagi pour anggur putih menyang kaca bening. Para panaliti nyaranake nempel ing gelas anggur sing sempit, lan mung pour yen kaca kasebut ana ing meja utawa counter, lan ora ana ing tangan sampeyan. Iki bakal nyebabake nyuda sangang nganti 12 persen.

Panaliten kasebut nyoroti pentinge aturan jempol nalika ngombe, utamane anggur. Iki bisa mbantu nyegah tingkat ngombé binge sing dhuwur ing perguruan tinggi, amarga kira-kira setengah saka mahasiswa sing ngombe uga ngombe alkohol liwat binge ngombé, miturut Institut Nasional Penyalahgunaan Alkohol lan Alkoholisme. Kaca setengah kebak bisa dadi strategi pencegahan sing apik kanggo nyuda akibat sing ora nyenengake saka ngombe, kayata pati, serangan, lan penyalahgunaan seksual.

Dadi, "Sabanjure sampeyan mbukak botol, sajikake setengah gelas - preduli saka ukuran gelas sampeyan - lan sampeyan bakal ora sengaja ngombe kakehan," ujare Wansink.

Sumber:

Smarandescu L, Walker D, Wansink B. Big Drinkers: Carane BMI, Jenis Kelamin lan Aturan Jempol Pengaruh Free Pouring Anggur. Jurnal Internasional Kabijakan Obat, sing bakal teka. 2014.

Smarandescu L, Walker D, Wansink B. Setengah lengkap utawa kosong: Pertanda sing mimpin drinkers anggur ora sengaja overpour. Panggunaan & Penyalahgunaan Zat. 2013.

Popular dening topik