Iki Bisa Dadi Cara Paling Apik Kanggo Ngobati Depresi Remaja
Iki Bisa Dadi Cara Paling Apik Kanggo Ngobati Depresi Remaja
Anonim

Biyen wong mikir yen bocah ora bisa ngalami depresi. Saiki, 11 persen remaja duwe kelainan depresi nalika umur 18 - lan panaliten JAMA anyar nyaranake perawatan kolaboratif minangka cara sing luwih apik kanggo nambani.

Perawatan kolaboratif minangka jinis perawatan sing melu sawetara panyedhiya perawatan kesehatan sing melu pasien, kulawargane pasien, pengasuh, lan komunitas liyane kanggo nyedhiyakake perawatan sing berkualitas. Ing panliten iki, intervensi kaya iki tegese terus nyedhaki remaja sing depresi, sesi terapi perilaku kognitif, lan pilihan kanggo njupuk antidepresan utawa ora nalika ing Koperasi Kesehatan Grup ing Seattle. Ana luwih saka satus cah anom, umur 13 nganti 17, ing Group Health, ing ngendi bagean nampa perawatan kolaboratif nalika liyane nampa perawatan biasanipun nglibatno screenings depresi lan akses menyang layanan kesehatan mental. Lan asil nuduhake yen sawise setahun, remaja kolaboratif ngalami luwih nyuda gejala depresi.

"Kanggo remaja, kaya kanggo wong diwasa, depresi bisa dadi angel kanggo nggoleki pitulungan lan tindakake," Dr Laura P. Richardson, penulis utama studi lan peneliti afiliasi ing Group Health, ngandika ing siaran pers. "Mulane, penting banget manawa manajer perawatan ngubungi para remaja kanthi rutin kanggo ndeleng apa dheweke saya apik - lan ketemu saben minggu karo pengawas spesialis kesehatan mental kanggo mriksa kepiye pasien nanggapi."

Sembilan puluh pitu persen wong Amerika kabeh setuju ngerti informasi kaya iki minangka kunci kanggo nggawe keputusan kesehatan sing apik, miturut survey Hasil Kualitas Rumah Sakit 2014 saka Healthgrades, sumber online utama kanggo kabeh perawatan kesehatan. Nanging 58 persen tetep kanggo dokter lan spesialis sing a) cedhak utawa b) dijamin asuransi.

Mesthi, bisa dimangerteni (yen ora perlu) bisa digunakake, nanging bocah enom sing ora nampa perawatan sing tepat - sing ora cocog karo kritéria kasebut - duwe risiko bunuh diri, penyalahgunaan zat, meteng awal, lan putus sekolah. Healthgrades uga nemokake kelainan depresi utama lan kuatir minangka salah sawijining penyakit kanthi morbiditas paling dhuwur, sing tegese pasien urip pirang-pirang taun nandhang penyakit tartamtu.

Nindakake peer sampeyan bakal mbantu sampeyan nggawe keputusan sing tepat kanggo bocah enom. Kadhangkala, ora trep. Nanging bakal worth iku.

Saliyane informasi lengkap sing kasedhiya ing Healthgrades, American Academy of Child & Adolescent Psychiatry, Mental Health America, National Alliance on Mental Illness, lan American Psychological Association's Health Center minangka sumber daya sing apik kanggo remaja lan wong diwasa sing ngalami depresi.

Popular dening topik