Senadyan Wabah Salmonella, USDA Ngidini Foster Farms - Sumber Kontaminasi - Tetep Bukak
Senadyan Wabah Salmonella, USDA Ngidini Foster Farms - Sumber Kontaminasi - Tetep Bukak
Anonim

Departemen Pertanian AS (USDA) ngumumake Kamis bakal ngidini fasilitas unggas sing ana gandhengane karo wabah Salmonella tetep mbukak, ujar Foster Farms nggawe "owah-owahan substansial langsung kanggo penyembelihan lan proses supaya bisa terus operasi."

Sadurungé minggu iki, USDA wis ngancam bakal nutup fasilitas telung Foster Farms ing Fresno lan Livingston, California sing wis ana hubungane karo wabah Salmonella kajaba padha nggawe owah-owahan sing cukup ing Kamis. Ing layang kanggo perusahaan kasebut, USDA nyatakake yen produk unggas "bisa nyebabake ancaman serius kanggo kesehatan masyarakat." Rong atus pitung puluh wolu wong ing 17 negara sing beda-beda wis lara amarga mangan unggas sing ngemot Salmonella wiwit Maret, udakara 42 persen wis dirawat ing rumah sakit, miturut Pusat Pengendalian lan Pencegahan Penyakit (CDC).

Ing situs web kasebut, Foster Farms nerbitake pratelan saka Ron Foster, Presiden perusahaan kasebut, ujar manawa "Fasilitas kita mesthi ketemu lan ngluwihi standar USDA," lan negesake kabutuhan kanggo nangani lan masak unggas kanthi bener. "Minangka tandha luwih dedikasi kita, sanalika kita diwenehi tandha babagan keprihatinan, kita nggawa ahli keamanan pangan nasional kanggo netepake proses kita lan wis nguatake proses kita kanthi teknologi anyar sing wis kabukten efektif," ujare Ron Foster ing pratelan kasebut..

Awal minggu iki, CDC nimbali 30 karyawan sing dibebasake amarga mati pemerintah, supaya bisa neliti wabah sing abot. Dheweke nemokake manawa 25 persen conto pitik Foster Farms dites positif kanggo Salmonella. Sadurunge wabah kasebut, USDA wis mirsani lan nyathet "bahan fecal ing bangkai" uga "praktik klamben sanitasi sing ora apik, permukaan kontak panganan sing ora sehat, permukaan kontak nonpangan sing ora sehat, lan kontaminasi produk langsung."

Sanajan daging kasebut durung dieling-eling lan fasilitas unggas bakal bisa terus beroperasi saiki, sawetara toko kelontong kayata Kroger Co mbusak produk Foster Farms saka rak. Amarga prevalensi Salmonella ing unggas, USDA cenderung ora bisa ngelingi produk daging. Salmonella ora resmi ilegal ing daging, amarga bisa dipateni nalika pitik ditangani lan dimasak kanthi bener, ora kaya E. coli, sing dianggep minangka daging "jiwa".

Miturut CDC, Salmonella bisa nyebabake diare, demam, lan kram weteng sing bisa nyebabake rawat inap. Bayi, wong tuwa, utawa wong sing duwe sistem kekebalan sing cacat luwih cenderung ngalami kasus salmonellosis sing luwih elek (yaiku, keracunan Salmonella).

Popular dening topik