Shift wengi ora bakal nggawe sampeyan bisu: ora ana tautan sing ditemokake ing antarane bengi kerja lan penurunan mental
Shift wengi ora bakal nggawe sampeyan bisu: ora ana tautan sing ditemokake ing antarane bengi kerja lan penurunan mental
Anonim

Sampeyan bisa uga duwe risiko kanggo macem-macem penyakit liyane, ora kanggo sebutno jadwal sosial sing mundur, nanging yakin: nalika kerja ing wayah wengi, fakultas mental sampeyan aman. Makarya shift kuburan ora impact ing nyuda Intelligence wong, miturut panaliten long-term anyar.

Peneliti saka Rumah Sakit Brigham lan Wanita ing Boston nglacak pola owah-owahan meh 16.000 perawat wanita wiwit taun 1976, minangka bagean saka proyek riset sing diarani Nurses' Health Study. Analisis anyar ngupaya kanggo mangerteni kabisan mental wanita setengah baya, pimpinan sinau Dr Elizabeth E. Devore ngandika, amarga ing titik ing urip wong, fungsi kognitif lan memori skills tengen ing brink saka Kurangé populasi.

A rakit saka pasinaon sadurunge wis nemokake disrupting irama sirkadian normal bisa duwe efek salabetipun kesehatan, kayata tripling risiko kanggo kanker prostat ing wong, mundhakaken risiko kanggo ovarium lan kanker payudara ing wanita, lan nambah risiko loro jender kanggo diabetes tipe 2. Wanita sing kerep ngganggu irama sirkadian bisa uga ngalami risiko luwih gedhe kanggo ngrusak kesehatan reproduksi.

Peneliti rumah sakit hipotesis efek dhasar sing padha saka kelainan kasebut bakal nyepetake penuaan otak uga.

"Nalika kita duwe alasan sing apik kanggo mikir asosiasi iki bisa uga ana, nanging ora ana ing set data iki," ujare Devore marang Reuters Health.

Devore lan kanca-kancane nggunakake laporan saiki babagan kabiasaan owah-owahan wanita kaya ing taun 1988, nalika umume wanita umure antarane 58 lan 68 taun, sadurunge nindakake serangkaian tes memori lan kognitif ing taun 1995 lan 2001, nalika subyek kabeh luwih saka 70, kanggo ndeleng yen ana penurunan mental. Tes kalebu ngeling-eling senar nomer mundur lan ngeling-eling dhaptar tembung.

Ora ana bedane sing signifikan sawise enem tes kognitif ditindakake saben rong taun, kanthi total telung titik pengumpulan data kanggo saben subyek.

"Isih akeh sing kudu digatekake babagan kerja shift," ujare Jeanne M. Geiger-Brown, saka Sekolah Perawat Universitas Maryland, marang Reuters Health. "Masalah karo rotasi shift yaiku wektu ing antarane rong shift berturut-turut bisa luwih cendhek tinimbang jumlah jam sing padha ing dina istirahat antarane shift sing padha."

Saka wanita sing melu sinau, kira-kira 1,000 dilaporake nindakake paling ora 20 taun kerja shift, dene luwih saka 6,000 durung nate nindakake. Wong-wong sing nglaporake shift wengi puteran asring luwih abot tinimbang buruh shift wengi permanen, lan uga cenderung kurang pendhidhikan. Nanging miturut panaliten, diterbitake ing American Journal of Epidemiology, skor relatif ing memori lan intelijen padha.

"Apa puteran utawa permanen, kerja shift bisa ngrugekake kesehatan, lan durasi umur kanggo kerja shift kudu tetep sithik," ujare Geiger-Brown. "Perawat sing prihatin babagan risiko penurunan kognitif bisa diyakinake manawa risiko iki ora mundhak adhedhasar panaliten epidemiologis sing gedhe iki."

Popular dening topik