Pira Banyu Sampeyan Kudu Ngombe? Ilmuwan Ngomong 8 Cangkir Sedina Ora Perlu
Pira Banyu Sampeyan Kudu Ngombe? Ilmuwan Ngomong 8 Cangkir Sedina Ora Perlu
Anonim

Sanajan wis suwe ora dibantah, ide manawa wong kudu ngonsumsi jumlah banyu saben dina - wolung gelas, utawa rong liter - tetep ana.

Wis pirang-pirang taun, panyengkuyung "tamba banyu" lan penggemar aqua liyane wis ngedol masyarakat Amerika babagan panacea magis sumber daya alam sing paling akeh lan paling akeh - banyu. Papan televisi sing adol elixir isotonik jenuh domain elektronik, njanjeni kinerja atletik lan kesehatan umum kanthi rega sing murah sing kasedhiya ing stasiun bensin utawa supermarket. Wong lanang sing dudu dokter - nanging main ing TV - mimpin wong lanang sing numpak sepedha olahraga kanthi nesu, elektroda dipasang ing kuil.

Malah mundhut hidrasi sing sithik, ujare, bisa nyebabake penurunan kinerja, mental lan fisik. Institut Minuman Coca-Cola kanggo Kesehatan & Kesejahteraan, contone, nyaranake 16 cangkir, utawa 3,7 liter, "total banyu" - sing kalebu banyu ngombe lan omben-omben liyane - kanggo pria, lan 11,5 cangkir total banyu kanggo wanita. Kajaba saka Coke lan omben-omben olahraga, produsen omben-omben ing donya uga adol Dasani, produk banyu botol sing diakoni dening pejabat perusahaan ing wulan Februari kalebu banyu keran lan aditif. Ing salinan marketing, perusahaan "Institut Minuman" nyathet laporan saka Institut Kedokteran sing bergengsi, bagean saka Akademi Ilmu Pengetahuan Nasional AS, nyathet "panel ilmiah" ora menehi pedoman khusus babagan konsumsi banyu, amarga "total banyu. "bisa uga asale saka konsumsi panganan.

Nanging, peneliti ing Australia sasi pungkasan nambah sawetara kajelasan liyane kanggo awak akeh bukti debunking pemanggih sing manungsa - ngalami évolusi ing savannah Afrika kanggo nguber game gedhe jarak adoh - bakal dadi sensitif fluktuasi ing hidrasi awak. Pedoman hidrasi sing ditampa saiki ora didhukung dening bukti ilmiah sing apik, ujare peneliti utama Paul Laursen, akademisi saka Selandia Baru.

Laursen lan kanca-kancane nguji 10 pengendara sepeda sing nindakake uji coba wektu 25 kilometer nalika "buta" kanggo tingkat hidrasi. Ing eksperimen kasebut, para atlit dehidrasi nganti telung persen kanthi mlaku utawa muter sajrone rong jam ing kondisi "ekologis sing bener", ing sangisore srengenge gurun Australia sing panas. Dheweke banjur nindakake uji coba wektu 25 kilometer nalika disambungake kanthi intravena menyang tabung sing tabung sing menehi telung pilihan: hidrasi lengkap, hidrasi rong persen, utawa ora ana hidrasi. Tingkat nutrisi dhasar kasebut dijaga kanthi menehi volume larutan saline adhedhasar output kringet sing diukur.

Ora kaya eksperimen sadurunge, para peneliti ing kene nyoba apa komponen psikologis bisa nyamar keuntungan hidrasi ing kinerja atletik. Kaya sing dikarepake, para atlit ora ngalami prabédan ing kinerja adhedhasar tingkat hidrasi, ndhukung gerakan "ngombe nganti ngelak" kanthi pangarep-arep kanggo nyegah hiponatremia ing atlit, kondisi sing bisa nyebabake fatal sing disebabake dening tingkat sodium sing diencerake saka overhidrasi.

Nanging, peneliti ujar manawa atlit sing santai, mlaku-mlaku ing gym utawa sepeda ing akhir minggu, ora perlu kuwatir babagan hidrasi utawa dehidrasi. Awak, kayane, wis ngalami évolusi sistem sing efisien banget kanggo ngilangi banyu sing berlebihan - urination. Lan nalika awak mbutuhake banyu luwih akeh, ana rasa ngelak.

Popular dening topik