Kristina Anderson, Kontestan Miss Arizona sing Didiagnosa Kanker Langka, Berjuang Kanggo Urip Lan Mahkota
Kristina Anderson, Kontestan Miss Arizona sing Didiagnosa Kanker Langka, Berjuang Kanggo Urip Lan Mahkota
Anonim

Mantan pemandu sorak Universitas Chicago, Kristina Anderson, nduweni semangat juang nalika dheweke bersaing kanggo judhul Miss Arizona USA ing antarane babak perawatan kemoterapi kanggo kanker sel biru langka.

Miss Arizona, 25 taun, didiagnosa kanker ovarium sing agresif ing wulan Juli. Nalika panyebab kanker ovarium durung jelas, biasane diwiwiti nalika sel sehat entuk mutasi genetik, sing ngowahi sel normal dadi sel abnormal, miturut Mayo Clinic. Sèl kanker wiwit tuwuh lan tuwuh kanthi cepet nalika nyerang jaringan sing cedhak.

Kaputusan Anderson kanggo mlebu kontes Miss Arizona didorong dening diagnosis kanker. Wong asli Illinois, sing wis melu lomba kecantikan ing kutha asale, ngira yen kontes iki bakal dadi gangguan sing apik saka babak kemoterapi wolung jam saben dinane. "Aku panginten iku bakal dadi gangguan apik kanggo fokus ing mergo," Anderson marang ABC News. "Aku bisa njaluk ing internet lan toko kanggo gaun."

Kontestan kontes kecantikan nggoleki gaun sing apik banget lan jilbab sing apik ing antarane perawatan nalika dina kontes Miss Arizona USA wis cedhak. Anderson nganggo jilbab kanggo nutupi rambute rontok lan wis ngentekake pirang-pirang jam nyoba lan nemokake gaun gadhing manik-manik sing tepat kanggo nutupi port permanen ing sadhuwure atine kanthi kemoterapi sing nylametake nyawane, lapor Yahoo! Kabar.

Anderson, sing lagi kemoterapi babak kaping papat, wis ngalami dina sing apik lan ala. "Aku nyoba tetep positif lan tentrem karo awakku dhewe amarga angel ngerti apa sing ana ing ngarepku," ujare.

Nalika dheweke saiki berjuang kanggo urip lan kanggo kasempatan ing makutha, Anderson uga kudu padha sumelang ing bab tagihan medical substansial sing insurance dheweke wis ora dijamin. Miturut Yahoo! Warta, asuransi pasien kanker durung nutupi nem wulan pisanan perawatan, ninggalake dheweke lan kulawargane kanthi beban finansial amarga berjuang kanggo mbayar tagihan.

Sanajan kabeh tantangan sing diadhepi Anderson saiki, dheweke tetep sehat. "Cukup positif lan syukur karo apa sing sampeyan duwe," ujare. Ratu ayu ngarep-arep yen upaya kanggo makutha bakal dadi inspirasi kanggo wong liya sing ngadhepi macem-macem tantangan.

Pejabat kontes Miss Arizona USA memuji semangat Anderson sing positif lan nular. "Dheweke berjuang kanggo uripe, nanging ora ketompo carane dheweke ngrasa, dheweke mung seneng, lahiriah, lan apresiasi," ujare Britt Boyse, direktur eksekutif Miss Arizona USA, menyang ABC News.

Kanggo nyumbang lan ndhukung Kristina Anderson, bukak kaca Facebook Prayers For Kristina Anderson utawa kaca Go Fund Me.

Popular dening topik