Turu ing wayah wengi ditemokake migunani kanggo katrampilan bayi
Turu ing wayah wengi ditemokake migunani kanggo katrampilan bayi
Anonim

Ing umur 1 lan 1-1/2, bocah-bocah sing turu paling akeh ing wayah wengi (minangka lawan ing wayah awan) luwih apik ing macem-macem area skill tinimbang bocah sing ora turu ing wayah wengi.

Iki minangka panemuan studi longitudinal anyar sing ditindakake dening peneliti ing Universitas Montreal lan Universitas Minnesota. Panliten kasebut katon ing jurnal Child Development edisi November/Desember 2010.

Panaliten kasebut, saka 60 bocah Kanada ing umur 1, 1-1/2, lan 2, nyinaoni efek turu bayi ing fungsi eksekutif. Ing antarane bocah-bocah, fungsi eksekutif kalebu kemampuan kanggo ngontrol impuls, ngelingi samubarang, lan nuduhake keluwesan mental. Fungsi eksekutif berkembang kanthi cepet antarane umur 1 lan 6, nanging ora ngerti sebabe bocah-bocah tartamtu luwih apik tinimbang wong liya kanggo entuk katrampilan kasebut.

"Kita nemokake yen turu bayi digandhengake karo fungsi kognitif sing gumantung marang struktur otak sing berkembang kanthi cepet ing rong taun pisanan urip," ujare Annie Bernier, profesor psikologi ing Universitas Montreal, sing mimpin studi kasebut. "Iki bisa uga nuduhake yen turu ing wayah wengi sing apik ing bayi bisa nyebabake efek saraf sing duwe implikasi kanggo katrampilan eksekutif mengko."

Nalika bayi umur 1 taun lan 1-1/2 taun, ibune ngisi buku harian turu telung dina sing kalebu pola jam saben jam, turu awan, lan tangi wengi. Nalika bocah-bocah padha 1-1 / 2 lan 2, para peneliti ngukur carane bocah-bocah nindakake katrampilan sing ana ing fungsi eksekutif.

Anak-anak sing turu ing wayah wengi luwih apik ing tugas, utamane sing nglibatake kontrol impuls. Hubungane antarane turu lan katrampilan tetep, sanajan para peneliti nimbang faktor kayata pendidikan lan penghasilan wong tuwa lan katrampilan kognitif umum bocah-bocah. Jumlah kaping bayi tangi ing wayah wengi lan total wektu turu ora ditemokake hubungane karo katrampilan fungsi eksekutif bayi.

"Temuan kasebut nambahake riset sadurunge karo bocah-bocah sekolah, sing nuduhake yen turu nduweni peran ing pangembangan fungsi kognitif sing luwih dhuwur sing ndherek korteks prefrontal otak," ujare Bernier.

Popular dening topik