Cara murah anyar kanggo ngirim vaksin nuduhake janji
Cara murah anyar kanggo ngirim vaksin nuduhake janji
Anonim

Peneliti wis ngembangake pendekatan anyar sing janjeni kanggo vaksinasi rotavirus, penyebab umum saka penyakit diare sing abot sing nyebabake kira-kira 500.000 tiwas ing antarane bocah-bocah ing negara berkembang saben taun. Ing panaliten sing diterbitake ing edisi November Clinical and Vaccine Immunology, vaksin sing dikirim minangka tetes irung kanthi efektif nyebabake respon imun ing tikus lan nglindhungi saka infeksi rotavirus. Sistem pangiriman vaksin anyar uga wis diuji kanthi sukses lan ditemokake stabil panas karo tetanus lan saiki lagi dites karo difteri lan pertusis.

Tim saka Sekolah Kedokteran Hewan Cummings ing Universitas Tufts lan Sekolah Kedokteran Universitas Tufts kolaborasi karo peneliti saka Universitas Boston lan Tulane kanggo nguji efektifitas imunisasi karo bakteri sing ora mbebayani sing direkayasa kanggo nampilake protein rotavirus.

"Vaksin anyar, bebarengan karo agen sing nambah kekebalan, nyebabake pembentukan antibodi sing cukup marang rotavirus kanggo nglindhungi tikus saka infeksi nalika tikus kena rotavirus telung minggu sawise imunisasi kaping telune," jelas John E. Herrmann, PhD, profesor riset. ing divisi penyakit infèksius departemen ilmu biomedis ing Cummings School of Veterinary Medicine ing Universitas Tufts lan penulis senior saka studi sing diterbitake.

"Kita nggawe vaksin rotavirus nggunakake bakteri sing ora mbebayani sing diarani Bacillus subtilis (B. subtilis), sing bisa diowahi kanggo ditampilake ing permukaan utawa ing protein sitoplasma saka bakteri lan virus sing infèksi. Nalika wong kena protein kasebut, dheweke ngembangake antibodi. marang wong-wong mau lan mulane dadi kebal marang bakteri lan virus, "ujare penulis pisanan sinau Sangun Lee, PhD, DVM, asosiasi riset ing Sekolah Cummings. "Bakteri B. subtilis dadi ora mbebayani sing dadi bagéan saka diet normal ing sawetara negara Asia."

"Vaksin karo bakteri Bacillus murah banget kanggo ngasilake kanthi jumlah akeh lan, ora kaya vaksin tradisional, ora mbutuhake langkah-langkah pemurnian khusus sadurunge digunakake. Akibaté, biaya produksi vaksin ora biasa, "jelas Saul Tzipori, BVSc (DVM), DSc, PhD, Ketua Universitas Agnes Varis ing Ilmu lan Masyarakat, profesor mikrobiologi lan penyakit infèksius sing misuwur, lan direktur divisi penyakit infèksius departemen ilmu biomedis ing Sekolah Cummings. Temuan kasebut konsisten karo panaliten sadurunge tim sing nuduhake manawa bakteri B. subtilis sing nuduhake fragmen protein toksin tetanus nglindhungi tikus saka tetanus. Vaksin tetanus wis disimpen luwih saka setahun ing suhu 113ºF tanpa mundhut potensi, properti sing umum kanggo kabeh vaksin B. subtilis.

Vaksin sing saiki kasedhiya kudu disimpen ing lemari es utawa freezer nganti wektu diwenehake. Rantai kadhemen iki angel lan larang regane dijaga. Ing pirang-pirang bagean ing jagad iki, kulkas utawa listrik ora cukup kanggo njaga supaya vaksin tetep adhem. Kurangé kulkas ditambah karo kekurangan personel sing dilatih, utamane ing wilayah deso ing negara berkembang, nggawe akeh bocah lan wong diwasa ora bisa divaksinasi marang infeksi standar, kayata tetanus, rotavirus, difteri, pertusis (batuk rejan) lan liya-liyane. penyakit.

"Saliyane dadi panas-stabil lan murah, vaksin B. subtilis diwenehi ing bentuk tetes irung utawa semprotan. Pendekatan tanpa jarum kanggo vaksinasi utamane nguntungake ing negara berkembang sing jarum lan jarum suntik sing resik lan personel sing dilatih. ora tansah kasedhiya, "ujare pimpinan tim Abraham L. (Linc) Sonenshein, PhD, profesor lan ketua akting biologi molekuler lan mikrobiologi ing TUSM lan anggota fakultas program genetika lan mikrobiologi ing Sackler School of Graduate Biomedical Sciences ing Tufts.

"Proyek vaksin iki isih ing tahap pangembangan," sambunge. "Langkah utama sabanjure kanggo vaksin iki yaiku kanggo nuduhake manawa aman lan bisa digunakake kanthi apik ing manungsa, lan banjur ngluwihi teknologi vaksin rotavirus lan tetanus kanggo nyakup difteri, pertusis lan penyakit infèksius liyane. Penyakit-penyakit kasebut nyebabake puluhan ewu tiwas. utamane ing bayi lan ing Asia Kidul-Wétan. Kita aktif nggoleki mitra ing AS lan ing saindenging jagad kanggo mbantu kita nggayuh tujuan kita tekan titik ing ngendi akeh vaksin kanggo bocah-bocah lan diwasa bisa diprodhuksi kanthi cara sing ora perlu. injeksi utawa kulkas. Jerry Keusch saka Sekolah Kesehatan Umum Universitas Boston lan aku miwiti proyek iki 15 taun kepungkur lan butuh wektu suwe kanggo tekan tahap sing saiki duwe vaksin tanpa jarum sing efektif. Teknologi saiki wis cukup maju supaya kita bisa ngarep-arep bakal sukses karo akeh vaksin liyane ing wektu sing cendhak.

Popular dening topik