FDA nyetujoni pilihan perawatan anyar kanggo kanker payudara tahap pungkasan
FDA nyetujoni pilihan perawatan anyar kanggo kanker payudara tahap pungkasan
Anonim

Administrasi Pangan lan Narkoba AS saiki nyetujoni Halaven (eribulin mesylate) kanggo nambani pasien kanker payudara metastatik sing wis nampa paling ora rong regimen kemoterapi sadurunge kanggo penyakit tahap pungkasan.

Kanker payudara minangka penyebab utama kematian kanker ing antarane wanita, miturut Institut Kanker Nasional. Taun iki, kira-kira 207.090 wanita bakal didiagnosis kanker payudara, dene 39.840 wanita bakal mati amarga penyakit kasebut.

Halaven minangka wangun sintetik saka senyawa aktif kemoterapi sing asalé saka spons segara Halichondria okadai. Terapi suntik iki minangka inhibitor microtubule, sing dipercaya bisa nyegah pertumbuhan sel kanker. Sadurunge nampa Halaven, pasien kudu nampa kemoterapi adhedhasar anthracycline lan taxane sadurunge kanggo kanker payudara tahap awal utawa pungkasan.

Keamanan lan efektifitas Halaven ditetepake ing studi siji ing 762 wanita kanthi kanker payudara metastatik sing wis nampa paling ora rong regimen kemoterapi sadurunge kanggo penyakit tahap pungkasan. Pasien ditugasake kanthi acak kanggo nampa perawatan karo Halaven utawa terapi agen tunggal sing dipilih dening ahli onkologi.

Panliten kasebut dirancang kanggo ngukur suwene wektu wiwit perawatan iki diwiwiti nganti mati pasien (sakabèhé kaslametan). Rata-rata kaslametan sakabèhé kanggo pasien sing nampa Halaven yaiku 13.1 sasi dibandhingake karo 10.6 sasi kanggo wong sing nampa terapi agen tunggal.

"Ana pilihan perawatan winates kanggo wanita kanthi bentuk agresif kanker payudara tahap pungkasan sing wis nampa terapi liyane," ujare Richard Pazdur, M.D., direktur Kantor Produk Obat Onkologi ing Pusat Evaluasi lan Riset Narkoba FDA. "Halaven nuduhake keuntungan kaslametané sing jelas lan minangka pilihan anyar sing penting kanggo wanita."

Efek samping sing paling umum dilapurake dening wanita sing diobati karo Halaven kalebu nyuda sel getih putih sing nglawan infeksi (neutropenia), anemia, nyuda jumlah sel getih putih (leukopenia), rambut rontog (alopecia), lemes, mual, kelemahane (asthenia), karusakan saraf (neuropati perifer), lan konstipasi.

Terapi liyane sing disetujoni FDA sing digunakake kanggo ngobati kanker payudara refraktori tahap pungkasan kalebu Xeloda (capecitabine) kanggo pasien kanker payudara sing tahan kanggo paclitaxel lan kemoterapi sing ngemot antrasiklin; Ixempra (ixabepilone) kanggo pasien kanthi penyakit tahap pungkasan sawise gagal anthracycline, taxane lan Xeloda; lan Ixempra plus Xeloda kanggo pasien kanthi penyakit tahap pungkasan sawise gagal kemoterapi adhedhasar antrasiklin lan taxane.

Halaven dipasarake dening Woodcliff Lakes, N.J. -based Eisai Inc.

Popular dening topik