FDA ngajak para konsumen supaya 'cerdas' babagan panggunaan antibiotik
FDA ngajak para konsumen supaya 'cerdas' babagan panggunaan antibiotik
Anonim

Taun iki, mayuta-yuta antibiotik bakal diwènèhaké. Antibiotik bisa digunakake kanggo nambani infèksi bakteri; nanging, padha umume over-diwènèhaké. Kadhangkala, pasien njaluk profesional perawatan kesehatan supaya menehi resep obat antibiotik kanggo infeksi virus, kayata selesma, sanajan kasunyatane ora bisa digunakake lan bisa nyebabake efek samping sing mbebayani.

Penyalahgunaan antibiotik wis nyebabake salah sawijining masalah kesehatan masyarakat sing paling penting ing donya saiki, resistensi antibiotik.

Resistensi antibiotik dumadi nalika bakteri owah kanthi cara sing nyuda utawa ngilangi efektifitas obat antibiotik.

Administrasi Pangan lan Narkoba AS wis kerja sama karo Pusat Pengendalian lan Pencegahan Penyakit (CDC) AS lan profesional kesehatan, pamarentah, akademisi, internasional lan mitra industri kanggo ndhukung Get Smart About Antibiotics Week (Nov. 15-21) minangka bagean saka gaweyan bebarengan kanggo kasurung nggunakake cocok saka antibiotik.

Nalika nggunakake sing tepat, FDA nyaranake ing ngisor iki:

Aja nglewati dosis lan njupuk obat kaya sing diresepake. Antibiotik sing paling efektif nalika dijupuk minangka prescribed.Aja nyimpen antibiotik. Obat kasebut ditrapake kanggo infeksi tartamtu ing wektu kasebut.

Aja nggunakake sisa obat. Ngonsumsi obat sing salah bisa nundha perawatan sing cocog lan infeksi bisa saya tambah parah.

Aja njupuk antibiotik sing diwènèhaké kanggo wong liya. Mung profesional perawatan kesehatan sing bisa nemtokake perawatan sing tepat kanggo infeksi sampeyan.

"Ngewangi masarakat ngerti implikasi panggunaan antibiotik sing ora cocog minangka langkah penting kanggo nyuda panyebaran resistensi obat antibiotik," ujare Edward Cox, MD, MPH, direktur Kantor Produk Antimikroba ing Pusat Evaluasi lan Riset Obat FDA. "Nalika ana upaya riset kanggo ngembangake antibiotik anyar kanggo ngobati pasien sing kena infeksi bakteri, resistensi antibiotik mesthi dadi tantangan, lan kita kudu nggunakake obat kasebut kanthi tanggung jawab."

Kanthi nggunakake obat antibiotik kanthi tepat lan ati-ati, profesional kesehatan lan konsumen bisa mbantu mbatesi panyebaran resistensi antibiotik, saengga obat kasebut mung digunakake kanggo nambani wong sing kena infeksi bakteri sing paling mbutuhake.

Popular dening topik