Terapi sing ditargetake ngaktifake maneh 'wali genom' ing kanker sing tahan
Terapi sing ditargetake ngaktifake maneh 'wali genom' ing kanker sing tahan
Anonim

Biasane sel kanker nemokake cara kanggo ngrusak p53, uga dikenal minangka "wali genom" amarga tumindake kanggo nyegah sel sing rusak saka pamisah. "Penting kritis fungsi protèktif p53 ditekani dening macem-macem strategi molekuler sing digunakake dening sel kanker kanggo ngrusak aktivitas p53, kayata overexpression protein antagonis kaya HDM2 lan HDMX," jelas penulis senior sinau Dr. Loren D. Walensky saka Sekolah Kedokteran Harvard. "Pemulihan aktivitas p53 tetep dadi tujuan penting kanggo nggoleki terapi kanker sing luwih efektif."

Karya sadurunge nuduhake yen inhibisi selektif HDM2 mulihake fungsi p53 ing sel kanker. Nanging, asil kasebut asring dikompromi kanthi ekspresi HDMX. Ing panaliten sadurungé, Dr. Walensky lan kanca-kanca njlèntrèhaké generasi "stapled" peptida dirancang kanggo meh podo bagean p53 sing sesambungan karo HDM2. Nalika studi biokimia lan struktural ngandhakake yen HDM2 lan HDMX melu wilayah p53 sing padha, peneliti nliti manawa inhibitor HDM2 (SAH-p53-8) sing paling efektif uga bisa ngganggu HDMX lan kepiye interaksi iki bisa mengaruhi kegiatan p53.

Senyawa SAH-p53-8 malah luwih efektif kanggo nargetake HDMX lan kanthi efektif ngalangi pambentukan kompleks p53-HDMX inhibisi, saéngga mulihake jalur p53 lan nyuda daya tahan sel tumor. Sing penting, nalika SAH-p53-8 dikirim sacara intravena menyang tikus kanthi kanker sing ngekspresikan HDMX, aktivitas p53 tambah lan wutah tumor ditindhes.

"Kita nemokake manawa nargetake HDMX ngatasi penindasan p53 sing dimediasi HDMX lan resistensi kanggo inhibisi HDM2 sing selektif, dene penargetan dual HDM2 lan HDMX ngoptimalake reaktivasi terapeutik saka jalur penekan tumor p53 ing kanker sing nyebutake antagonis protein lan nahan p53 fungsional," ujare Dr.. Walensky. "Penting, ngawasi tingkat selular kompleks p53-HDMX bisa migunani kanggo prédhiksi kerentanan sel kanker kanggo inhibisi HDMX lan nemtokake khasiat restorasi p53 sing dimediasi inhibitor HDM2, sing dadi basis kanggo ningkatake efek terapeutik saka penargetan HDM2 / HDMX dual ing kanker sing tahan."

Popular dening topik