Mastermind steroid ditemokaké ing tetanduran
Mastermind steroid ditemokaké ing tetanduran
Anonim

Ilmuwan wis sawetara wektu ngerti carane penting tanduran steroid disebut brassinosteroids kanggo ngatur wutah lan pangembangan tanduran. Nanging nganti saiki, dheweke ora ngerti sepira jembar jangkauane. Saiki peneliti, kalebu Yu Sun lan Zhi-Yong Wang ing Carnegie's Department of Plant Biology, wis ngenali babagan sewu gen target brassinosteroid, sing mbukak hubungan molekuler antarane steroid lan akeh fungsi seluler lan reaksi berantai hormonal lan cahya-aktif liyane. Panaliten kasebut, diterbitake ing 16 November 2010, masalah Developmental Cell, nyedhiyakake peta aksi lengkap pisanan kanggo hormon tanduran. Riset kasebut bakal mbantu nyepetake ilmu tanduran dhasar lan riset potong.

Steroid minangka hormon penting ing kéwan lan tetanduran. Ora kaya kéwan, tetanduran ora duwé kelenjar kanggo gawé hormon. Akibaté, saben sel duwe kemampuan kanggo ngasilake hormon. Sel kewan biasane nanggapi steroid nggunakake molekul reseptor ing inti sel. Reseptor ing tanduran, sing disebut kinase kaya reseptor, dipasang ing permukaan njaba membran sel. Riset wis ditampilake sing brassinosteroids melu ing acclimation kanggo nandheske lingkungan, ningkataké elongation sel, lan nambah resistance kanggo patogen, mangkono nambah wutah tanduran lan panenan. Nanging wis ora cetha carane siji hormon steroid kontrol supaya akeh pangolahan beda. Jembar perane uga durung jangkep amarga gen-gen targete durung diidentifikasi nganti saiki.

"Kita nindakake analisis genome-wide gen sing target langsung saka brassinosteroid ing tanduran model Arabidopsis, relatif saka mustard." diterangno coauthor Yu Sun. "Kita nemtokake urutan DNA ing genom ing ngendi faktor transkripsi dumunung-yaiku protein sing miwiti proses nguripake utawa mateni gen. Ing kasus iki, protein sing disebut BZR1 minangka faktor transkripsi utama sing tanggung jawab kanggo ekspresi gen sing diatur bassinosteroid. Tumindak ing pungkasan reaksi berantai sing dipicu dening ikatan steroid menyang reseptor sing diarani Brassinosteroid Insensitive 1 (BRI1) ing membran sel. Kita kaget banget amarga akeh gen sing melu. Arabidopsis duwe sekitar 32.000 gen ing total lan hormon iki katon dadi masterminding akeh respon fisiologis beda."

Ilmuwan wis diamati sawetara saka sudhut efek saka brassinosteroid ing wutah tanduran lan respon tanduran kanggo lingkungan. Dheweke uga wis nggarap rantai molekul sing ngirim sinyal saka reseptor permukaan sel menyang BZR1 ing inti. Kepiye rantai sinyal iki ngontrol macem-macem wutah lan prilaku fisiologis lan mesin seluler apa sing dikontrol ora jelas. Para ilmuwan nemokake yen gen target brassinosteroid nguripake macem-macem protein, kalebu enzim tembok sel, kayata selulosa, akeh gen sing gegayutan karo transportasi bahan ing saindhenging awak tanduran lan ngatur scaffolding sing menehi wangun sel, ing antarane perkembangan liyane. pangolahan. Senajan brasssinosteroid wis dikenal duwe hubungan cedhak karo sawetara hormon liyane lan sinyal cahya, mekanisme melu interaksi steroid karo wong-wong mau ora dikenal. Peneliti nemokake yen protein BZR1 langsung ngontrol aktivitas akeh gen sing melu respon tanduran marang hormon lan cahya liyane. Peta aksi brassinosteroid sing disedhiyakake ing panliten iki nuduhake pisanan yen pirang-pirang sinyal hormonal lan cahya digabungake menyang jaringan ekstensif kanggo ngontrol wutah lan pangembangan tanduran.

Popular dening topik