Kesempatan sing ora kejawab: Umume pasien serangan jantung ora njupuk obat pencegahan
Kesempatan sing ora kejawab: Umume pasien serangan jantung ora njupuk obat pencegahan
Anonim

Senadyan frekuensi faktor risiko jantung sing dhuwur, pasien tanpa penyakit arteri koroner (CAD) sing dikawruhi kanthi serangan jantung akut, utawa infark miokard ST-elevated (STEMI), arang banget nggunakake obat-obatan pencegahan utama, miturut temuan panaliten sing bakal ditampilake Nov. 15 ing 2010 taunan American Heart Association (AHA) Sesi Ilmiah ing Chicago.

Kurangé insiden STEMI amarga trombosis koroner akut paling ora ana hubungane karo panggunaan pencegahan primer lan sekunder, utamane terapi anti-platelet lan lipid, miturut penulis sinau. Isih, meh 400.000 ana saben taun karo STEMI ing Amerika Serikat.

"We hypothesized yen nggunakake therapy preventif adhedhasar bukti ing patients presenting karo STEMI bakal sub-optimal," ngandika investigator sinau Kevin J. Graham, MD, presiden Minneapolis Heart Institute® ing Abbott Northwestern Hospital ing Minneapolis.

Minangka bagéan saka program Minneapolis Heart Institute® Level 1 MI, sing nggunakake protokol standar kanggo panemuan koroner perkutan (PCI) ing pasien STEMI ing 32 rumah sakit desa lan komunitas, obat-obatan preadmission ing pasien sing diakoni karo STEMI dicathet nggunakake rekaman medis elektronik saben pasien..

Para panaliti ngevaluasi persentase pasien sing diobati karo aspirin, statin, lan inhibitor ACE ing pasien sing duwe CAD lan tanpa didiagnosis sadurunge. Saka 1 Mei 2007 nganti 1 Maret 2010, ndhaptar 1, 174 pasien kanthi STEMI-358 sing didokumentasikake kanthi CAD sing dikenal lan 816 tanpa CAD sing dikenal.

"Kanggo sing patients karo CAD dikenal, 100 persen kudu njupuk aspirin lan 90 persen ing statin, nanging kita ketemu mung 70 persen padha njupuk aspirin lan mung 61 persen padha njupuk statin," nerangake Graham. "Sama-sama mbingungake yaiku 815 pasien tanpa penyakit koroner sing dikenal, setengah saka wong duwe hipertensi lan kurang saka setengah wis ngerti hiperlipidemia, lan mung 22 persen sing njupuk aspirin lan 16 persen njupuk statin."

Penulis sinau nyaranake yen alasan potensial kanggo kesenjangan iki kalebu ora ana indikasi kanggo pencegahan utama miturut pedoman saiki, ora ana perawatan medis sadurunge, identifikasi lan modifikasi faktor risiko sing ora nyukupi utawa ora kepatuhan. Dheweke nambahake manawa panggunaan obat pencegahan sekunder ing pasien kanthi CAD sing dikenal "luwih murah tinimbang sing dikarepake."

"Upaya sing dituju kanggo ndeteksi penyakit kardiovaskular awal lan kepatuhan sing luwih apik karo obat-obatan kardiovaskular pencegahan sing cocog bisa, yen sukses, bisa nyebabake nyuda morbiditas lan mortalitas kardiovaskular," para peneliti nyimpulake.

"Karya Nyegah. Temuan iki ngomong banget babagan mupangat kanggo miwiti lan njaga regimen obat sing cocog ing pasien sing beresiko kanggo nyegah kedadeyan pembuluh darah, "pungkase Graham.

Popular dening topik