Enem cara kanggo nyegah belching
Enem cara kanggo nyegah belching
Anonim

Belching sawise mangan ora mung tumindak ala nanging uga isin akut. Sanadyan minangka tumindak normal awak kanggo ngusir gas sing akumulasi ing weteng, belching utawa burping asring katon minangka sinyal peringatan babagan gangguan weteng.

Belching umume dipicu ing salah siji saka rong cara. Kaping pisanan, kakehan gas diprodhuksi ing weteng kanthi mangan barang-barang sikil kayata bran, woh-wohan mentah, sayuran utawa kanthi ngombe cairan gas, bir, soda, lan liya-liyane. cepet.

Udhara bisa mlebu ing weteng nalika mangan lan ngombe kanthi cepet utawa amarga kuwatir. Udhara sing ditelan ing weteng nyebabake rasa ora nyaman ing weteng. Iki ndadekake weteng bisa ngusir gas. Sanajan belching dhewe dudu penyakit, bisa dadi gejala saka kondisi medis sing ndasari kayata refluks asam utawa penyakit refluks gastroesophageal (GERD).

Yen ngono, sampeyan wis biasa belcher, luwih becik golek saran medis. Kanggo wong liya, kita nyedhiyakake enem cara sing gampang kanggo nyuda burp sing isin:

1) Mangan alon-alon. Kebiasaan mangan utawa ngombé sing alon bakal mbantu ngilangi kemungkinan ngulu hawa. Kepepet ing gelembung udara bisa nyebabake burping

2) Aja ngombe cairan kanthi nggunakake sedotan

3) Minuman berkarbonasi lan bir ngeculake gas karbon dioksida. Mulane, luwih becik ngindhari omben-omben kasebut yen sampeyan belcher biasa

4) Permen karet. Tumindak ngunyah nyebabake sampeyan ngulu luwih kerep lan nambah kemungkinan ngulu hawa

5) Rokok bisa nyebabake belching lan kembung usus liyane

6) Kondisi medis tartamtu sing mengaruhi usus kaya Gastroesophageal Reflux Disease (GERD) bisa nyebabake belching. Dadi, nambani penyakit sing ndasari yen sampeyan nandhang penyakit kasebut.

Popular dening topik