Nyusoni bisa nyebabake infeksi kulit
Nyusoni bisa nyebabake infeksi kulit
Anonim

Nyusui kanggo wektu sing luwih suwe bisa nyebabake kelainan kulit sing disebut eksim ing bayi, miturut peneliti saka Universitas Kristen Chang Jung lan institusi liyane ing Taiwan.

Eksim, sing sacara medis dikenal minangka dermatitis atopik, minangka penyakit kulit sing inflamasi, terus saya rusak, nanging ora nular. Riset sadurunge wis nyaranake yen nyusoni sing luwih dawa lan nundha introduksi panganan sing padhet bisa duwe kaluwihan kanggo bayi.

Peneliti Taiwan sinau data saka studi sadurungé iki nglibatno 20, 172 anak lan ketemu 2, 449 wong wis didiagnosis eksim nalika umur 18 sasi. Panaliten kasebut banjur ngupaya ngilangi bayi-bayi sing kena penyakit kulit sadurunge umure sasi.

Peneliti ing Universitas Kristen Chang Jung nemokake yen ing antarane 18, 773 bocah sing isih ana, 1, 050 (meh enem persen) didiagnosis nandhang penyakit kulit. Lan bayi-bayi iki umure antara enem nganti 18 sasi.

Saliyane ngontrol faktor risiko liyane sing bisa nyebabake eksim kaya alergi wong tuwa lan pets, jamur, lan paparan asap rokok ing omah, para peneliti uga sinau wektu sing tepat nalika bocah kasebut diwenehi panganan sing padhet.

Sawise nganalisa kabeh faktor risiko, dheweke nyimpulake yen nyusoni sing luwih suwe ora bener nglindhungi kondisi kulit, kaya sing dipikirake sadurunge. Kosok baline, praktik nyusoni sing luwih dawa katon nambah kemungkinan bocah bakal nandhang eksim nalika umure 18 wulan.

Kajaba iku, wektu tundha miwiti panganan sing padhet ing diet bocah ora nyebabake owah-owahan ing risiko pangembangan kondisi kulit, ujare peneliti, nanging nandheske manawa temuan kasebut ora prentah ngganti praktik nyusoni.

Kanggo bayi sawise umur patang nganti nem sasi, ora ana data sing cukup kanggo ndhukung efek protèktif saka intervensi diet kanggo pangembangan penyakit atopik, "ujare laporan riset sing muncul online ing jurnal Pediatric Allergy and Immunology.

Popular dening topik