Delirium ing pasien tuwa sing ana gandhengane karo risiko pati, demensia lan institusionalisasi sing luwih gedhe
Delirium ing pasien tuwa sing ana gandhengane karo risiko pati, demensia lan institusionalisasi sing luwih gedhe
Anonim

Tinjauan lan analisis riset sadurunge nuduhake yen delirium ing pasien tuwa digandhengake karo risiko pati, demensia, lan institusionalisasi sing luwih dhuwur, ora gumantung saka umur, penyakit sing ana utawa keruwetan penyakit, miturut panaliten ing JAMA 28 Juli..

"Delirium minangka sindrom status mental sing diowahi kanthi akut sing ditondoi kanthi ora nggatekake lan kursus sing fluktuatif. Kanthi tingkat kedadeyan nganti setengah saka pasien lawas sawise operasi, lan malah luwih dhuwur ing pasien tuwa sing diakoni ing unit perawatan intensif, delirium minangka komplikasi sing paling umum ing rumah sakit. wong tuwa," tulis penulis. "Bukti nyatake yen delirium digandhengake karo asil sing ora apik kanggo jangka panjang, nanging delirium asring kedadeyan ing wong sing duwe penyakit sing luwih abot."

Joost Witlox, M.Sc., saka Pusat Medis Alkmaar, Walanda, lan kanca-kanca nganakake analisis studi sadurunge kanggo netepake asosiasi antara delirium lan asil sing ora apik ing pasien tuwa nalika ngontrol panyebab penting (faktor liya sing bisa pengaruh asil). Para panaliti nemtokake 51 artikel sing relevan. Analisis utami kalebu mung pasinaon kualitas dhuwur kanthi kontrol statistik kanggo umur, jinis, penyakit komorbid (ana bebarengan) utawa keruwetan penyakit, lan demensia awal.

Analisis utami nuduhake yen delirium digandhengake karo risiko pati sing tambah dibandhingake karo kontrol sawise rata-rata tindak lanjut 22,7 sasi. "Kajaba iku, pasien sing ngalami delirium uga ngalami risiko institusionalisasi lan demensia," panulis nulis. Analisis luwih lanjut dikonfirmasi kekuwatan asil kasebut.

"Asil meta-analisis iki nyedhiyakake bukti yen delirium ing pasien tuwa digandhengake karo risiko tambah, pati, institusionalisasi, lan demensia, ora gumantung saka umur, jinis, penyakit komorbid utawa keruwetan penyakit, lan anané demensia ing awal., model stratified kita konfirmasi yen asosiasi iki tetep nalika ora kalebu studi sing kalebu kematian ing rumah sakit lan pasien sing manggon ing institusi ing awal, "tulis peneliti.

Penulis nambahake yen asil meta-analisis iki bisa dadi instrumental ing perawatan pasien. "Tingkat kelangsungan hidup sing murah lan tingkat kelembagaan lan demensia sing dhuwur nuduhake yen wong tuwa sing ngalami delirium kudu dianggep minangka populasi sing rawan banget."

"Panaliten ing mangsa ngarep kudu nemtokake mekanisme sing tepat sing tanggung jawab kanggo asil sing ora becik ing jangka panjang sawise delirium lan apa karakteristik klinis delirium dhewe (umpamane, durasi utawa subtipe) beda-beda mengaruhi prognosis. -sequelae istilah sing ana gandhengane karo delirium bisa dicegah."

Popular dening topik