Sinau mriksa tingkat komplikasi rumah sakit saka operasi bariatric
Sinau mriksa tingkat komplikasi rumah sakit saka operasi bariatric
Anonim

Pemeriksaan tingkat komplikasi rumah sakit saka operasi bariatric kanggo luwih saka 15,000 pasien ing Michigan nemokake yen frekuensi komplikasi serius relatif kurang lan ana gegayutane karo volume prosedur rumah sakit lan ahli bedah, miturut studi ing JAMA 28 Juli..

Kanthi tingkat operasi bariatric saya tambah suwene dasawarsa pungkasan, iki wis dadi operasi abdomen paling umum nomer loro ing Amerika Serikat. "Sanajan tren penurunan angka kematian, pembayar lan kelompok advokasi pasien tetep prihatin babagan keamanan operasi bariatric lan kualitas sing ora rata ing rumah sakit," tulis panulis.

Nancy JO Birkmeyer, Ph.D., saka Universitas Michigan, Ann Arbor, Mich., lan kanca-kancane nyinaoni asil perioperatif saka operasi bariatric ing Michigan, kalebu mbandhingake tingkat komplikasi miturut prosedur lan ing antarane rumah sakit lan hubungan antarane volume prosedur, safety rumah sakit., lan akreditasi pusat keunggulan (COE). Standar kanggo akreditasi COE beda-beda ing antarane program, nanging umume kalebu standar volume prosedur minimal, kasedhiyan protokol lan sumber daya khusus kanggo ngatur pasien obese morbid, lan ngirim data asil menyang registri pusat.

Panaliten kasebut melu 25 rumah sakit, 62 dokter bedah ing saindenging negara lan data saka registri asil klinis. Para peneliti ngevaluasi morbiditas jangka pendek ing 15, 275 pasien Michigan sing ngalami 1 saka 3 prosedur bariatric umum antarane 2006 lan 2009, lan nggunakake macem-macem alat analitik kanggo netepake variasi ing tingkat komplikasi sing disesuaikan karo risiko ing rumah sakit lan asosiasi karo volume prosedur lan sebutan COE. status.

Para peneliti nemokake yen sakabèhé, 7,3 persen pasien ngalami 1 utawa luwih komplikasi perioperatif, sing paling akeh masalah tatu lan komplikasi cilik liyane. Komplikasi serius sing paling umum sawise bypass lambung (3,6 persen), banjur gastrectomy lengan (2,2 persen), lan prosedur pita lambung sing bisa diatur laparoskopi (0,9 persen). Sawise pangaturan karakteristik pasien lan campuran prosedur, tingkat komplikasi serius beda-beda saka 1,6 persen nganti 3,5 persen ing rumah sakit. Infeksi minangka jinis komplikasi situs bedah sing paling kerep (3,2 persen) lan paling umum ing antarane pasien sing ngalami bypass lambung (4,4 persen) lan gastrectomy lengan (2,5 persen). Komplikasi fatal dumadi ing 2 pasien sing nampa pita lambung sing bisa diatur laparoskopi (0,04 persen), 0 pasien sing nampa gastrectomy lengan, lan 13 pasien sing nampa bypass lambung (0,14 persen).

"Risiko komplikasi serius digandhengake karo volume prosedur bariatric rata-rata taunan. Kanggo volume dokter bedah, tarif ing kategori volume rendah, medium, lan dhuwur yaiku 3,8 persen, 2,4 persen, lan 1,9 persen. Kanggo volume rumah sakit, Tingkat komplikasi serius sing diatur yaiku 4,1 persen, 2,7 persen, lan 2,3 persen ing rumah sakit kanthi volume rendah, medium, lan dhuwur. rumah sakit volume tinimbang kanggo ahli bedah volume dhuwur ing rumah sakit volume dhuwur (1.9 persen), "tulis panulis. Sakabèhé, tingkat penyesuaian komplikasi serius padha ing antarane pasien sing ngalami operasi ing rumah sakit COE (2.7 persen) lan ing antarane sing ngalami operasi ing rumah sakit non-COE (2.0 persen).

Para panaliti nyathet yen panemuan panliten iki bisa uga ora umum ing njaba negara bagian Michigan, nanging "pracaya yen asil sing dilapurake ing panliten iki nuduhake asil operasi bariatrik sing bisa ditindakake, nanging ora mesthi sing khas ing setelan komunitas.."

"Data kasebut bisa uga dadi benchmark kinerja safety sing migunani kanggo rumah sakit sing nindakake operasi bariatric. Muga-muga bisa uga menehi informasi babagan debat babagan efektifitas macem-macem pendekatan kanggo njamin perawatan berkualitas tinggi kanggo pasien operasi bariatric."

Popular dening topik