Wanita ing umur 40-an duwe deteksi tumor mammografi sing luwih murah
Wanita ing umur 40-an duwe deteksi tumor mammografi sing luwih murah
Anonim

Suda efektifitas screening mammographic ing wanita ing umur patang puluhan utamane amarga deteksi sing luwih murah tinimbang tingkat pertumbuhan tumor sing luwih cepet, miturut panaliten sing diterbitake online 27 Juli ing Jurnal Institut Kanker Nasional.

Asil skrining mamografi, diukur saka ukuran tumor, umur sing ditampa lan mortalitas, biasane luwih mlarat ing wanita ing umur patang puluhan tinimbang wanita ing umur seket, sebagian amarga tumor wanita sing luwih enom cenderung tuwuh luwih cepet, saengga nalika tuwuh ukuran sing bisa dideteksi, mesthine wis dideteksi kanthi pemeriksaan rutin. Wanita sing luwih enom uga cenderung duwe jaringan payudara sing luwih padhet, sing bisa nutupi tumor, nyuda deteksi ing mammogram.

Kanggo neliti babagan tingkat pertumbuhan tumor sing luwih cepet, utawa nyuda deteksi mammografi-nyumbang asil skrining mammografi sing luwih miskin ing wanita sing luwih enom, Sylvia K. Plevritis saka Departemen Radiologi ing Sekolah Kedokteran Universitas Stanford, lan kanca-kancane, nggunakake model simulasi komputer. kanggo ngira efek relatif saka biologi lan teknologi ing mammograms wanita ing patang puluhan, dibandhingake karo wanita ing sèket lan suwidakan.

Peneliti nggunakake Simulator Penyaringan Kanker Payudara kanggo nggawe skenario skrining hipotetis sing bisa ngira ukuran tumor median sing bisa dideteksi ing mammogram lan rata-rata tingkat pertumbuhan tumor ing wanita umur 40-49 lan 50-69.

Peneliti nyimpulake saka model simulasi sing nyuda deteksi tumor mammographic kira-kira 79% lan volume tumor sing luwih cepet tikel kaping pindho nyebabake 21% sensitivitas sing luwih miskin ing screening mamografi ing antarane wanita sing luwih enom, dibandhingake karo wanita sing luwih tuwa.

Penulis nulis, "Perbedaan spesifik umur ing deteksi tumor mammografi nyumbang luwih akeh tinimbang beda umur khusus ing tingkat pertumbuhan tumor menyang kinerja screening mammografi sing luwih murah ing wanita sing luwih enom."

Siji watesan analisis, miturut penulis, yaiku ora nganggep manawa deteksi tumor mammografi sing kurang bisa dianggep minangka faktor risiko kanker payudara. Dheweke nulis: "Riset luwih akeh dibutuhake kanggo ora mung nggawe hubungan sing luwih apik antarane kepadatan payudara mammographic lan risiko kanker payudara, nanging uga ngerti bedane karakteristik tumor ing jaringan payudara sing padhet vs sing ora padhet."

Popular dening topik