Skrining CTC kanggo kanker kolorektal ora biaya-efektif nalika mbayar maneh kanthi tingkat sing padha karo kolonoskopi
Skrining CTC kanggo kanker kolorektal ora biaya-efektif nalika mbayar maneh kanthi tingkat sing padha karo kolonoskopi
Anonim

Kolonografi tomografi komputasi, uga dikenal minangka kolonoskopi virtual, ora larang regane yen dibayar maneh kanthi tingkat sing padha karo kolonoskopi, miturut panaliten sing diterbitake online 27 Juli ing Jurnal Institut Kanker Nasional.

Kanker usus besar minangka salah sawijining kanker sing paling umum ing wong sing umure luwih saka 65 taun, lan ana sawetara cara skrining sing digunakake kanggo ndeteksi. Kanthi prosedur sing paling umum digunakake, kolonoskopi, kamera cilik ing tabung dipasang liwat anus kanggo mbusak polip sing nyebabake risiko kanker kolorektal lan lesi biopsi sing curiga kanker. Computed tomographic colonography (CTC) minangka jinis CT scan sing ngasilake gambar telung dimensi ing njero usus besar. Yen lesi sing curiga katon ing pindai, individu kasebut dirujuk kanggo kolonoskopi tindak lanjut supaya lesi kasebut dibusak utawa dibiopsi.

Kanggo neliti manawa screening CTC saben limang taun bisa larang regane dibandhingake karo tes skrining kolorektal sing saiki diganti, peneliti nggunakake model simulasi kanggo nyinaoni kohort sing ora ditandhani saka ahli waris Medicare.

Amy B. Knudsen, Ph.D., saka Institut Penilaian Teknologi ing Rumah Sakit Umum Massachusetts, lan kanca-kancane, nggunakake telung model simulasi sing beda kanggo ngetung biaya umur lan pangarep-arep urip sing ana gandhengane karo 15 strategi screening, kalebu ora ana screening, screening CTC saben. limang taun, tes getih gaib fecal taunan (FOBT), sigmoidoscopy fleksibel saben limang taun, sigmoidoscopy fleksibel saben limang taun magepokan karo FOBT taunan, lan colonoscopy saben sepuluh taun. Dheweke ngevaluasi strategi kasebut kanggo populasi ahli waris Medicare sing durung ditandhani, wiwit umur 65 taun.

Para panaliti nemokake yen "jumlah umur urip sing dipikolehi saka CTC 5-taunan mung rada luwih murah tinimbang jumlah sing dipikolehi saka screening kolonoskopi 10 taun. minangka kolonoskopi, banjur biaya umur sing digandhengake karo screening CTC ngluwihi kolonoskopi. Nanging, dheweke uga nemokake yen "yen kasedhiyan CTC narik 25% saka wong sing ora disaring supaya disaring, CTC bakal dadi biaya-efektif" ing tingkat reimbursement iki. Pusat Layanan Medicare lan Medicaid saiki ora mbalekake saringan CTC, lan ora jelas manawa luwih akeh wong bakal nggunakake screening kanker usus besar yen ditawakake CTC.

Ing kesimpulan, penulis nulis, "Yen screening CTC dibalekake kanthi kira-kira padha karo kolonoskopi, biaya, relatif marang keuntungan sing dipikolehi lan kasedhiyan lan biaya tes skrining kolorektal liyane, dhuwur banget kanggo dadi biaya. - strategi skrining sing efektif."

Peneliti nemokake manawa kisaran mbayar maneh bakal larang regane $ 108-205 saben scan.

Panaliten kasebut uga "nyoroti manawa riset efektifitas komparatif, lan analisis efektifitas biaya utamane, uga bisa digunakake kanggo menehi informasi babagan tingkat ganti rugi," panulis nulis.

Ing editorial sing ngiringi, Russell Harris, M.D, MPH, saka Pusat Riset Layanan Kesehatan Cecil G. Sheps ing Universitas North Carolina, nuwuhake keraguan babagan safety lan khasiat CTC lan kolonoskopi. CTC asring nemokake kelainan ing njaba usus - ing wilayah kayata ginjel utawa kelenjar adrenal - sing nyebabake tes lan prosedur luwih lanjut nanging ora bisa urip maneh. Kolonoskopi asring nyebabake ngilangi polip cilik sing ora perlu, kadhangkala nyebabake komplikasi kayata pendarahan, Harris nyerat, nambahake:

"Apa ora menarik yen kita rampung, sawetara taun saka saiki, ora CT colonography utawa colonoscopy optik minangka tes screening utami nanging luwih apik tes fecal minangka 'standar emas' kita?"

Popular dening topik