Pola repolarisasi awal digandhengake karo risiko jantung ing antarane wong tuwa
Pola repolarisasi awal digandhengake karo risiko jantung ing antarane wong tuwa
Anonim

Prevalensi pola repolarisasi awal (ERP) ing antarane umur 35 nganti 54 taun luwih dhuwur tinimbang sing dikira sadurunge, lan duwe hubungan sing jelas karo risiko kematian jantung, utamane ing wong lanang. Temuan kasebut saka studi MONICA / KORA, studi kohort kasus-kasus sing prospektif adhedhasar populasi saka individu setengah baya saka keturunan Tengah-Eropa, diterbitake ing PLoS Medicine minggu iki lan menehi gambaran sing luwih akurat babagan hubungan antara ERP lan jantung. mortalitas saka sadurunge dikenal.

Stefan Kääb saka Rumah Sakit Universitas Munich lan kanca-kancane nyelidiki prevalensi ERP lan hubungane karo kematian jantung lan mati saka sabab apa wae ing Proyek MONICA (MONitoring of Trends and Determinants in Cardiovascular Disease), sawijining studi sing wis nliti penyakit kardiovaskular ing 10 yuta wong ing 21 negara; KORA nuduhake studi sing ditindakake ing wilayah Augsburg ing Jerman.

Peneliti milih 1945 peserta MONIKA/KORA umur 35-54 taun saka sumber populasi kurang luwih 6.000 jiwa. Dheweke nganalisa ERP (direkam ing 1984-1985 utawa 1989-1990) saka subkohort iki lan nemtokake sababe pati kanggo peserta sing tilar donya sajrone rata-rata 19 taun tindak lanjut. Prevalensi sakabèhé ERP ana 13,1%, lan ERP digandhengake karo kematian jantung, utamane ing antarane peserta sing luwih enom lan lanang. Antarane pria lan wanita umur 35-54 taun, duwe ERP digandhengake karo risiko kematian jantung sing meh tikel kaping pindho, lapor para peneliti. Ing antarane wong lanang umur 35-54 taun, duwe ERP digandhengake karo peningkatan risiko kematian jantung nganti 2,65 kali. ERP sing dilokalisasi ing sisih ngisor jantung (lokalisasi inferior) digandhengake karo risiko kematian jantung ing antarane wong lanang luwih saka 3 kali lan ing antarane wong lanang luwih saka 4 kali ing klompok umur iki. Pungkasan, ERP uga digandhengake kanthi signifikan karo risiko mortalitas kabeh sabab nanging kurang kuat tinimbang mortalitas jantung, laporan penulis.

Popular dening topik