Hubungan sosial disambungake kanggo urip sing luwih apik
Hubungan sosial disambungake kanggo urip sing luwih apik
Anonim

Individu sing nduweni hubungan sosial sing nyukupi nduweni kemungkinan urip 50% luwih gedhe tinimbang wong sing nduweni hubungan sosial sing kurang utawa ora cukup. Gedhene efek iki bisa dibandhingake karo mandheg ngrokok lan ngluwihi akeh faktor risiko sing dikenal kanggo kematian kayata obesitas lan ora aktif fisik. Iki minangka temuan utama saka meta-analisis hubungan sosial lan risiko kematian sing ditindakake dening Julianne Holt-Lunstad (Brigham Young University, Utah, USA) lan kolega lan diterbitake ing PLoS Medicine minggu iki.

Panemuan penulis diturunake saka identifikasi lan analisis 148 studi sing kalebu data saka 308, 849 individu sing diterusake rata-rata 7,5 taun. Analisis kasebut nuduhake manawa efek sakabèhé tetep konsisten sanajan njupuk macem-macem faktor, kayata umur, jinis, status kesehatan awal, wektu tindak lanjut lan panyebab pati. Asil iki nuduhake yen asosiasi antarane hubungan sosial lan mortalitas bisa uga umum, mula, upaya kanggo nyuda resiko ora kudu diisolasi kanggo kelompok tartamtu, kayata wong tuwa.

Upaya kanggo nyuda mortalitas liwat ningkatake faktor hubungan sosial bakal mbutuhake inovasi nanging intervensi adhedhasar hubungan sosial ing mangsa ngarep minangka kesempatan utama kanggo ningkatake kaslametan lan kualitas urip, ujare penulis.

Penulis nyimpulake yen "Dokter, profesional kesehatan, pendidik, lan media umum njupuk faktor risiko, kayata ngrokok, diet, lan olahraga, kanthi serius: data sing ditampilake ing kene nggawe kasus sing menarik kanggo faktor hubungan sosial sing bakal ditambahake menyang dhaptar kasebut."

Popular dening topik