Lair prematur pungkasan risiko penyakit pernapasan
Lair prematur pungkasan risiko penyakit pernapasan
Anonim

Bayi sing lair antarane 34 minggu lan 37 minggu ngandhut luwih cenderung nandhang penyakit pernapasan dibandhingake karo bayi sing lair kanthi lengkap, lan risiko penyakit ambegan mudhun kanthi saben minggu tambahan nganti 38 minggu, laporan peneliti.

Panaliten kasebut, diterbitake ing JAMA edisi Juli 28, ditindakake dening peneliti Universitas Illinois ing Chicago Dr Judith Hibbard lan kanca-kanca saka Konsorsium babagan Tenaga Kerja Aman.

Kanggo neonatus sing lair ing minggu 34, kemungkinan sindrom gangguan pernapasan (RDS) tambah 40 kali lipat.

"Malah ing 37 minggu, bayi kaping telu luwih cenderung duwe sindrom gangguan pernapasan dibandhingake karo bayi sing lair ing 39- utawa 40 minggu," ujare Hibbard, profesor obstetrik lan ginekologi UIC lan panulis utama studi kasebut.

Beda karo riset sadurunge, peneliti ora nemokake paningkatan penyakit pernapasan sing signifikan ing bayi sing lair ing minggu 38, dibandhingake karo bayi sing lair ing gestasi 39 lan 40 minggu, sawise ngontrol macem-macem faktor. Data diklumpukake saka cathetan medis elektronik babagan 233, 844 pangiriman ing 19 rumah sakit ing AS antarane 2002 lan 2008.

Hibbard ujar manawa keprihatinan saya tambah akeh ing taun-taun pungkasan babagan masalah sing ana gandhengane karo lair prematur pungkasan lan tambah akeh bayi sing lair luwih awal. Penyakit pernapasan kayata RDS, tachypnea transien, radhang paru-paru lan gagal ambegan bisa nyebabake masalah liyane kayata rawat inap luwih suwe, butuh ventilator utawa antibiotik, lan masalah mangan lan gagal nambah bobot.

Ahli medis curiga manawa paningkatan kelahiran preterm pungkasan bisa uga amarga bagean "penak" c-bagean lan pangiriman sing ditindakake, ing sawetara kasus, "tanpa alesan medis sing apik," ujare Hibbard.

Peneliti ndeleng kabeh bayi sing umur 34 minggu utawa luwih kanthi masalah pernapasan sing diakoni ing unit perawatan intensif neonatal. Lair prematur pungkasan dibandhingake karo lair lengkap kanggo resusitasi, dhukungan ambegan lan diagnosis ambegan.

Nggunakake model statistik, peneliti nliti penyakit pernapasan bayi ing saben minggu gestational, ngontrol faktor-faktor sing mengaruhi asil pernapasan kalebu kondisi medis ibu, dawane tenaga kerja lan cara nglairake, lan bobot lair.

Panliten kasebut nemokake yen lair prematur pungkasan nyebabake 9 persen kabeh pangiriman. Telung puluh pitu persen bayi preterm pungkasan ditampa ing unit perawatan intensif neonatal, dibandhingake karo 7 persen bayi cukup umur.

Sakabèhé, penyakit pernapasan dumadi ing 9 persen saka lair preterm pungkasan ing panliten kasebut.

RDS minangka penyakit pernapasan sing paling umum, kedadeyan ing 11 persen saka pangiriman 34 minggu. Mung 0.3 persen pangiriman 40 minggu duwe RDS.

Tachypnea transient, uga disebut "paru-paru udan," minangka penyakit pernapasan paling umum nomer loro, kedadeyan ing 6,4 persen saka pangiriman 34 minggu, lan mudhun dadi 0,3 persen ing 39 minggu.

"Komunitas OB kudu netepake indikasi kanggo induksi tenaga kerja," ujare Hibbard, sing ngarep-arep manawa panliten iki bakal mbantu para dokter menehi saran marang pasien babagan pentinge ora njaluk induksi sing ora perlu.

Hibbard nyaranake yen riset prospektif luwih lanjut kudu ditindakake kanggo nemtokake manawa bisa migunani kanggo nggunakake steroid kanggo ningkatake kadewasan paru-paru janin ngluwihi standar saiki 34 minggu utawa yen bisa uga migunani kanggo nggunakake obat-obatan kanggo mungkasi tenaga kerja durung wayahe ing wanita ngluwihi 34 minggu. kanggo njaga meteng luwih suwe.

Popular dening topik