Obat-obatan kasebut menyang ngendi?
Obat-obatan kasebut menyang ngendi?
Anonim

Pangiriman obat ing njero awak minangka proses sing rumit. Senyawa kasebut ngliwati mbingungake larutan banyu, membran lipid, lan alangan ing antarane getih lan jaringan kaya otak. Riset sing dilapurake ing publikasi American Institute of Physics Journal of Chemical Physics nampilake model teoretis sing kanthi akurat prédhiksi energi bebas hidrasi (HFE) saka macem-macem senyawa organik.

"HFE nemtokake kelarutan lan ngidini prediksi akurat saka path senyawa ing lingkungan Komplek," ngandika penulis Maxim Fedorov saka Max Planck Institute for Mathematics in the Sciences. "Contone, ing transportasi pasif, sampeyan pengin ngerti manawa senyawa kasebut bakal ngliwati lapisan lipid menyang lingkungan banyu ing njero sel tinimbang bali menyang lingkungan banyu ing saubengé."

Sayange, HFE ora diukur kanthi gampang utawa cepet, mula mung kasedhiya kanggo sewu saka 20 yuta senyawa organik sing dikenal. Cara prediksi standar ora akurat. Model anyar nggunakake basis data babagan 50 nilai HFE sing dikenal kanggo mbangun model teoretis nggunakake termodinamika hidrasi komputasi lan teknik kemo-informatika. "Prediksi kita akurat lan murah banget kanthi komputasi, mung mbutuhake 10 nganti 20 detik ing PC," ujare Fedorov.

Tujuan utama yaiku kanggo prédhiksi gerakan senyawa ing lingkungan sing kompleks lan layar database gedhe saka senyawa calon kanggo karakteristik sing dikarepake. Saliyane aplikasi pharmaceutical, Fedorov ndeleng aplikasi potensial ing modeling aliran lingkungan kimia tetanèn utawa polutan industri.

Popular dening topik