Sanofi nuntut kanggo mungkasi Novartis, versi generik obat pengencer getih Lovenox
Sanofi nuntut kanggo mungkasi Novartis, versi generik obat pengencer getih Lovenox
Anonim

Sanofi-Aventis saka Prancis wis ngajokake tuntutan hukum marang US Food and Drug Administration kanggo nundha persetujuan versi genetik perusahaan Lovenox getih thinner.

Ing keluhan kasebut, Sanofi ujar manawa umume ora "setara klinis" karo produk heparin bobot molekul rendah Lovenox, lan keputusan FDA bisa nyebabake Sanofi "rusak sing ora bisa didandani."

Obat paling laris nomer loro Sanofi-Aventis Lovenox yaiku obat anti-koagulan sing kasedhiya ing format injeksi lan bisa nyegah pembekuan getih lan trombosis vena kanthi ngencerake getih ing njero awak.

Salinan Lovenox sing luwih murah dikembangake liwat kolaborasi antarane Sandoz, divisi umum Novartis, Basel, pembuat obat sing berbasis ing Swiss, lan Momenta, perusahaan bioteknologi ing Cambridge, Massachusetts.

Juru bicara Sandoz ujar injeksi natrium enoxaparin genetik wiwit dikirim sawise disetujoni FDA tanggal 23 Juli.

Sanofi percaya yen persetujuan FDA "ora digawe sesuai karo kewajiban statutori agensi," miturut pratelan sing dikirim lewat email dening juru bicara perusahaan Jean-Marc Podvin. Dheweke nambahake manawa persetujuan kasebut "nuduhake sawetara pitakon penting babagan proses review FDA kanggo produk farmasi kompleks sing penting kanggo ditindakake."

Sanofi negesake manawa bahan obat merek sing digawe saka molekul gula sing ditemokake ing heparin, zat sing asale saka usus babi, rumit banget kanggo disalin kanthi presisi dening produsen versi umum.

Paten ing Lovenox dibatalake taun kepungkur amarga Sanofi nyasarake Kantor Paten lan Merek Dagang AS, miturut keputusan Mahkamah Agung AS. Bandhing perusahaan kanggo mulihake paten kasebut ditolak dening Pengadilan.

Panjaluk perusahaan kanggo larangan sementara kanggo mungkasi dodolan obat umum minggu iki ditolak dening Pengadilan Distrik AS kanggo Distrik Columbia.

Kasus kasebut, Sanofi-Aventis US LLC v. Food and Drug Administration 10cv1255, bakal dirungokake dening pengadilan federal tanggal 17 Agustus.

Popular dening topik