Obesitas mundhak digandhengake karo tambah cacat ing antarane wong tuwa ing Amerika Latin lan Karibia
Obesitas mundhak digandhengake karo tambah cacat ing antarane wong tuwa ing Amerika Latin lan Karibia
Anonim

Thanks kanggo mundhake tingkat obesitas ing Amerika Latin lan Karibia, wong tuwa ing kana dadi luwih cenderung nandhang cacat, miturut makalah sing diterbitake dening Universitas Texas Medical Branch ing peneliti Galveston ing American Journal of Epidemiology.

Sinau UTMB narik data saka Pan-American Health Organization lan National Institute on Aging survey sing nyakup luwih saka 6,000 wong sing umure luwih saka 65 ing enem kutha: Bridgetown, Barbados; São Paulo, Brasil; Santiago, Chili; Havana, Kuba; Mexico City, Meksiko; lan Montevideo, Uruguay. Ing saindenging papan, para peneliti nemokake manawa wong tuwa sing obesitas luwih kerep ngalami masalah mlaku, adus, klamben, mangan, mlebu lan metu saka amben lan nggunakake jamban.

Ing survey iki, subyek ditetepake minangka lemu yen dheweke duwe indeks massa awak (bobot ing kilogram dibagi dhuwur ing meter kuadrat) padha utawa luwih saka 30.

"Prevalensi obesitas sing luwih gedhe iki minangka perkara anyar ing Amerika Latin lan Karibia, asil saka wong-wong sing pindhah saka deso menyang wilayah kutha lan ngowahi kabiasaan nutrisi lan aspek urip liyane menyang pola sing luwih Barat," ujare asisten profesor UTMB Soham. al Snih, panulis utama "Obesitas lan Cacat: Hubungan Antarane Wong Dewasa Lawas ing Amerika Latin lan Karibia," sing muncul ing Jurnal Epidemiologi Amerika 15 Juni. "Ing wektu sing padha, kita ndeleng peningkatan sing signifikan ing pangarep-arep urip. Hubungan sing cedhak sing ditemokake antarane obesitas lan cacat ing wong diwasa lawas nuduhake yen kita pancene kudu kerja kanggo nyegah populasi kasebut dadi lemu."

Tanpa upaya utama kanggo ningkatake mangan lan olahraga sing sehat ing populasi Amerika Latin lan Karibia, al Snih ujar, tren saiki bakal ngasilake akeh wong sing rentan banget kanggo kondisi medis kronis kayata diabetes, penyakit kardiovaskular lan atritis - kahanan sing bisa nambah. tingkat cacat ing antarane wong tuwa, lan sing bakal nyuda sumber daya kesehatan negara-negara miskin.

"We need to reorient people to better nutrition, we need to screen for these disease and do as much as we could to prevent them, lan kita kudu melu populasi kasebut ing olahraga lan nambah tingkat kegiatan," ujare al Snih. "Penting banget, amarga yen ora bakal larang luwih akeh ing jangka panjang."

Saliyane nyoroti hubungane antarane nambah tingkat obesitas lan nambah cacat ing antarane wong tuwa, al Snih nyathet yen studi UTMB nyedhiyakake tampilan langka babagan prevalensi obesitas ing macem-macem populasi wong tuwa ing Amerika Latin lan Karibia, ing ngendi akeh data kesehatan masyarakat. fokus tinimbang ing kanak-kanak liwat umur tengah. Tingkat obesitas saiki ing antarane wong tuwa yaiku saka 13.3 persen ing Havana nganti 37.6 persen ing Montevideo. (Miturut Survei Kesehatan lan Nutrisi Nasional 2007-2008, tingkat obesitas AS kanggo pria luwih saka 60 yaiku 37,1 persen; kanggo wanita luwih saka 60 yaiku 33,6 persen).

Popular dening topik