Aja nyalahke tes PSA kanggo 'overtreatment' kanker prostat
Aja nyalahke tes PSA kanggo 'overtreatment' kanker prostat
Anonim

Laporan anyar sing diterbitake ing Archives of Internal Medicine tanggal 26 Juli ngaku akeh wong sing didiagnosa kanker prostat ngalami terapi agresif, sanajan skor PSA kurang lan penyakit berisiko rendah, ujar manawa "asil kasebut negesake kasunyatan manawa tingkat PSA., biomarker saiki, ora dadi basis sing cukup kanggo keputusan perawatan."

"Nalika nerangake 'overtreatment,' tes PSA ora disalahake - apa sing kedadeyan sabanjure," ujare Skip Lockwood, CEO ZERO. "Risiko rendah utawa ora, akeh wong sing milih ngalami perawatan agresif kanggo ngilangi kanker saka awak lan nurani, tinimbang mung ngawasi penyakit kasebut sajrone urip. Sawetara dokter lan pasien cepet-cepet ngobati tinimbang kanthi ati-ati. risiko lan keuntungan saka macem-macem prosedur."

Kajaba iku, bukti ana ing ilmu - tes PSA nylametake nyawa. Penulis laporan anyar kasebut malah nuduhake awake dhewe "paningkatan sing luar biasa kanggo kaslametan amarga deteksi lan perawatan dini." Amarga deteksi dini, 90 persen pasien didiagnosa sadurunge kanker nyebar ngluwihi prostat lan meh 100 persen pasien kasebut bisa urip paling ora limang taun. Institut Kanker Nasional wis ngakoni yen tes PSA nyuda tingkat kematian kanker prostat nganti meh 50 persen, lan Uji Saringan Kanker Prostat Berbasis Populasi Acak Goteborg (Swedia) wis nuduhake risiko over-diagnosis wis ora cocog kanggo sawetara. wektu lan bener kurang saka sadurunge panginten, karo mung 12 wong needed kanggo didiagnosis kanggo nylametake wong siji.

"Ing ngisor, tes PSA kanggo wong lanang apa mammogram kanggo wanita. Sanajan ora bisa mbedakake kanker prostat indolent saka kasus agresif, tes PSA nganti alat paling apik sing kasedhiya saiki kanggo ndeteksi kanker prostat. Dadi tinimbang nuduhake. cacat, kita kudu ngupayakake cara supaya luwih apik, "ujare Lockwood.

Popular dening topik