Sambungan kalsium: Jalur dhasar kanggo njaga nyimpen bahan bakar sel
Sambungan kalsium: Jalur dhasar kanggo njaga nyimpen bahan bakar sel
Anonim

Peneliti Sekolah Kedokteran Universitas Pennsylvania wis nerangake mekanisme biologis sing durung dingerteni sadurunge ing sel sing ngalangi wong-wong mau bisa ngobati awake dhewe kanggo bahan bakar. Mekanisme kasebut kalebu bahan bakar sing digunakake dening sel ing kahanan normal lan gumantung marang transfer kalsium sing terus-terusan antarane rong komponen sel liwat saluran ion. Tanpa transfer iki, sel wiwit ngonsumsi awake dhewe minangka cara kanggo entuk energi sing cukup.

"Metabolisme sing diowahi minangka fitur saka akeh penyakit, uga tuwa," ujare penulis senior J. Kevin Foskett, PhD, profesor Fisiologi. "Définisi mekanisme penting iki kanggo ngatur energi sel bakal duwe implikasi kanggo macem-macem proses lan penyakit fisiologis." Para penyidik ​​njlèntrèhaké panemuné ing artikel panutup ing edisi paling anyar saka Cell.

Umume sel sehat ing awak gumantung marang proses rumit sing disebut fosforilasi oksidatif kanggo ngasilake ATP bahan bakar. Kawruh babagan carane ATP diprodhuksi dening mitokondria sel, gudang energi, penting kanggo mangerteni metabolisme sel normal, sing bakal menehi wawasan babagan metabolisme sel sing ora normal, kaya ing kasus kanker.

Foskett lan kanca-kancane nemokake yen sistem kontrol dhasar sing ngatur ATP minangka panyaluran kalsium menyang mitokondria saka komponen sel liyane sing diarani retikulum endoplasma.

Retikulum endoplasma minangka reservoir utama kalsium ing sel. Kalsium sing disimpen dibebasake menyang mitokondria sing cedhak liwat saluran ion kalsium sing disebut reseptor IP3. Para panaliti nemokake yen release kalsium iki dumadi ing tingkat sing kurang ing kabeh wektu.

Nalika peneliti ngganggu pelepasan kalsium nggunakake metode genetik utawa farmakologis, mitokondria ora bisa ngasilake ATP sing cukup kanggo nyukupi kabutuhan sel. Iki nuduhake yen mitokondria gumantung marang transfer kalsium sing terus-terusan kanggo nggawe ATP sing cukup kanggo ndhukung metabolisme sel normal.

Yen ora ana transfer iki, mitokondria gagal nggawe cukup ATP, sing nyebabake proses kaslametan sel sing ekstrem sing disebut autophagy, utawa mangan dhewe.

"Kita nemokake manawa konsumsi dhewe iki minangka respon kanggo kekurangan transfer kalsium katon bisa digunakake ing pirang-pirang jinis sel, kalebu hepatosit saka ati, sel otot polos vaskular, lan macem-macem garis sel kultur," ujare Foskett.

Autophagy penting kanggo ngresiki protein sing dikumpulake saka sel, umpamane ing penyakit neurodegeneratif, lan nduweni peran ing kanker lan hipertensi. Reseptor IP3 nduweni peran penting ing regulasi pati sel sing diprogram, proses sing dirusak ing akeh kanker, lan ing penyakit neurodegeneratif, kalebu penyakit Alzheimer lan Huntington. Pelepasan kalsium saka reseptor IP3 bisa uga ana hubungane karo neurodegenerasi, kanker lan peran metabolisme sel sing rusak ing kelas penyakit sing wiyar iki.

Riset iki didanai dening Institut Ilmu Kedokteran Umum Nasional, Institut Jantung, Paru-paru, lan Darah Nasional, lan Institut Diabetes Nasional lan Penyakit Pencernaan lan Ginjal.

Popular dening topik