ADHD, kelainan tumindak lan ngrokok sing paling gegandhèngan karo putus sekolah
ADHD, kelainan tumindak lan ngrokok sing paling gegandhèngan karo putus sekolah
Anonim

Remaja kanthi gangguan perhatian-defisit/hiperaktif (ADHD) - kondisi kejiwaan bocah cilik sing paling umum ing Amerika Serikat - kurang kamungkinan kanggo ngrampungake sekolah menengah ing wektu sing tepat tinimbang siswa sing duwe gangguan kesehatan mental liyane sing asring dianggep luwih serius. sinau dening peneliti ing UC Davis School of Medicine wis ketemu. Panliten kasebut nemokake manawa meh sapratelane siswa sing duwe ADHD, kaping pindho proporsi siswa sing ora duwe kelainan kejiwaan, bisa uga mandheg utawa nundha lulus SMA.

Panaliten kasebut uga nliti efek panggunaan lan penyalahgunaan zat ing lulusan sekolah menengah lan nemokake manawa ing antarane para siswa sing nggunakake narkoba, kalebu alkohol lan obat-obatan liyane, remaja sing ngrokok rokok paling beresiko metu.

Ana telung jinis ADHD: jinis hiperaktif, jinis inattentive lan jinis gabungan. Gejala kasebut kalebu ora bisa nggatekake, ngalamun, gampang keganggu lan obah terus utawa ora bisa lungguh.

“Akeh-akehe wong sing nganggep yen murid sing tumindak, sing ngapusi lan nyolong, mesthi mbolos sekolah. Nanging kita nemokake manawa siswa sing duwe kombinasi ADHD - jinis sing paling umum - duwe kemungkinan luwih dhuwur tinimbang siswa sing duwe masalah disiplin, "ujare Julie Schweitzer, pakar ADHD ing UC Davis MIND Institute, profesor asosiasi saka psikiatri lan ilmu prilaku lan penulis senior sinau. "Panaliten iki nuduhake yen ADHD minangka kelainan serius sing mengaruhi kemampuan bocah supaya bisa sukses ing sekolah lan kanthi cara sing bisa mbatesi sukses ing urip."

Diterbitake online ing Juli ing Journal of Psychiatric Research, sinau "Gangguan Psikiatri Anak lan Remaja, Panggunaan Zat, lan Gagal Lulus Sekolah Menengah ing Wektu" nemokake yen 32.3 persen siswa kanthi jinis gabungan ADHD - sing nggabungake hiperaktif. lan gejala inattentive - metu saka sekolah menengah. Limalas persen remaja sing ora duwe gangguan kejiwaan metu.

"Mangertos faktor-faktor sing nyebabake metu saka sekolah menengah duwe implikasi kesehatan masyarakat sing gedhe, amarga sapratelo wong enom ing negara iki ora ngrampungake sekolah menengah kanthi tepat. Ndhukung intervensi kesehatan mental kanggo siswa bisa uga duwe pengaruh sing signifikan kanggo nyuda putus sekolah, "ujare penulis studi Elizabeth Miller, asisten profesor pediatrik lan spesialis obat remaja ing Rumah Sakit Anak UC Davis.

Ing taun 2006 kira-kira 4,5 yuta bocah ing Amerika Serikat antarane umur 5 lan 17 taun didiagnosis kelainan attention-deficit/hyperactivity, miturut Centers for Disease Control and Prevention. Kira-kira 9,5 persen bocah lanang lan 5,9 persen bocah wadon didiagnosa nandhang penyakit kasebut.

Remaja sing paling beresiko sabanjure yaiku siswa sing duwe kelainan prilaku, sing gejala kalebu agresi, ngapusi, nyolong, nyolong, vandalisme lan pola umum nglanggar aturan. Telung puluh siji persen siswa sing duwe kelainan prilaku metu, ujare Joshua Breslau, profesor kedokteran internal lan panulis utama studi kasebut. Breslau ujar manawa riset kasebut nuduhake ana macem-macem dalan kanggo kinerja sekolah sing kurang apik.

"Panaliten iki ngenali macem-macem cara masalah kesehatan mental bisa mengaruhi pendidikan ing tingkat sekolah menengah. Kelainan perhatian-defisit / hiperaktivitas nyebabake prestasi amarga mengaruhi kepiye siswa bisa nindakake tugas kelas dhasar saka nggatekake tugase, "ujare Breslau. "Siswa sing kelainan prilaku bisa nindakake kaya wong liya kanthi akademis, nanging masalah disiplin lan ngatasi rutinitas sekolah bisa nyebabake dheweke mandheg."

Kanggo sinau, peneliti nliti efek gabungan, prediktif saka gangguan kejiwaan lan panggunaan zat ing bocah-bocah lan remaja nalika gagal lulus sekolah menengah kanthi tepat, nggunakake data sing diklumpukake nalika taun 2001 lan 2002 saka National Epidemiological Survey of Alcohol and Related. kahanan. Gunggunge kira-kira 43,000 peserta lanang lan wadon sing maneka warna ras luwih saka 18 saka saindhenging Amerika Serikat diwawancarai dening perwakilan Biro Sensus AS babagan umur wiwitan diagnosa kejiwaan, panggunaan zat lan lulusan sekolah menengah. Responden ora kalebu yen dheweke duwe pendidikan kurang saka wolung taun utawa teka ing AS sawise umur 13. Total 29, 662 responden kalebu ing studi UC Davis.

Antarane kelainan psikiatri bocah lan remaja, diagnosis kanthi kombinasi ADHD utawa tipe sing ora peduli - ing 28.6 persen - nyebabake tingkat putus sekolah sing paling dhuwur. Siswa kanthi mania, gangguan swasana ati, lan gangguan panik mudhun ing 26,6 lan 24,9 persen. Siswa sing duwe gangguan kesehatan mental liyane duwe tingkat putus sekolah ing kisaran 20 persen remaja dhuwur nganti kurang. Kelainan kasebut kalebu fobia spesifik (kayata wedi banyu), fobia sosial (wedi marang wong), gangguan stres pasca trauma, gangguan kuatir umum lan depresi.

Nanging luwih prediksi bakal ilang tinimbang kabeh gangguan kesehatan mental liyane kajaba ADHD lan kelainan prilaku yaiku nggunakake rokok. Panliten kasebut nemokake yen 29 persen siswa sing nggunakake rokok gagal ngrampungake sekolah menengah ing wektu sing tepat. Mung 20 persen remaja sing nggunakake alkohol lan 24,6 persen remaja sing nggunakake obat-obatan mandheg. Nanging, nalika telung zat kasebut diteliti bebarengan, efek ngombe lan nggunakake obat-obatan ora ana maneh, ujare Breslau.

"Bocah-bocah sing ngrokok duwe risiko sing luwih dhuwur tinimbang bocah-bocah sing ngombe alkohol utawa nggunakake obat-obatan liyane. Nalika kita ndeleng udud ing kombinasi karo zat liya, ngombe lan nggunakake obat-obatan ora nambah risiko ora ngrampungake sekolah menengah kanthi tepat. Ora ana tambahan tambahan saka risiko ngeculake yen sampeyan ngrokok, "ujare Breslau.

Alasan kenapa kasus iki kudu diselidiki luwih lanjut, ujare. Nanging, literatur sing ana nuduhake yen kinerja pendhidhikan sing ora apik nyebabake udud. Yen iki bener, banjur ngilangi sesambungan antarane udud lan pendidikan bisa uga penting kanggo nyuda prevalensi udud, ujare Breslau.

Implikasi saka panemuan kasebut, miturut Breslau, yaiku dampak kesehatan mental ing pendhidhikan bisa uga muncul saka kahanan cilik.

"Panaliten iki nuduhake manawa fokus ing sawetara kahanan kesehatan mental sing relatif sempit lan muga-muga bisa duwe pengaruh sing penting kanggo ningkatake kinerja sekolah ing pendidikan menengah."

Schweitzer ujar manawa nyipta intervensi sing efektif kanggo mbantu siswa lulusan sekolah menengah ADHD bakal duwe akibat sosial jangka panjang sing penting.

"Yen sampeyan ora duwe gelar SMA, sampeyan bakal duwe penghasilan kurang. Sampeyan ora bisa tuku omah lan mobil. Wong sing putus sekolah luwih cenderung gumantung marang bantuan umum. Iki minangka kelainan sing duwe pengaruh jangka panjang sing serius marang kemampuan sampeyan supaya bisa sukses lan menehi kontribusi kanggo masyarakat, ora mung ing sekolah, nanging kanggo sisa urip sampeyan, "ujare.

Popular dening topik