Peneliti ngenali risiko hipertensi ing wong diwasa enom
Peneliti ngenali risiko hipertensi ing wong diwasa enom
Anonim

Peneliti Universitas Ben-Gurion ing Negev (BGU) nyritakake ing panaliten skala gedhe sing anyar yen tekanan darah "normal" ing umur 17 isih bisa prédhiksi hipertensi nalika awal diwasa lan bocah-bocah remaja kaping telu nganti kaping papat luwih cenderung ngalami hipertensi. tekanan getih ing awal diwasa tinimbang bocah-bocah wadon.

Miturut studi sing diterbitake ing Hipertensi: Jurnal Asosiasi Jantung Amerika, tim riset ngevaluasi carane bocah-bocah remaja lan bocah-bocah wadon kanthi tekanan darah normal bisa maju dadi wong diwasa enom kanthi hipertensi. Saiki, tekanan getih sistolik 100 nganti 110 lan malah nganti 120 dianggep ing kisaran normal kanggo remaja. Sipat liyane kaya bobot, dhuwur lan indeks massa awak (BMI) duwe sawetara distribusi sing dianggep "normal."

"Sing asring diarani 'pembunuh bisu,' hipertensi minangka faktor risiko utama kanggo penyakit jantung lan penyakit pembuluh darah kaya stroke," ujare peneliti Dr. Assaf Rudich, profesor asosiasi ing Departemen Biokimia Klinis ing BGU. "Iki mundhak bebarengan karo epidemi obesitas, nanging sayangé, wong diwasa enom sing sehat asring ora disaring kanggo hipertensi."

Peneliti BGU nliti pangembangan tekanan darah wiwit remaja nganti diwasa enom ing 23, 191 lanang lan 3, 789 bocah wadon saka umur 17 nganti 42 kanthi maca rutin tekanan getih lan BMI personel Angkatan Pertahanan Israel sing ora hipertensi nalika umure. 17 ing evaluasi awal sadurunge rekrutmen.

Panaliten kasebut nuduhake rong temuan substansial:

* Ing bocah lanang, ana korélasi sing kuat antara tekanan getih lan BMI nalika umur 17. Iki tegese nalika maca tekanan getih bisa uga ana ing "kisaran normal", ana risiko hipertensi sing luwih gedhe nalika BMI uga dievaluasi. Tingkat perkembangan hipertensi luwih dhuwur ing bocah lanang sing tekanan darah sistolik 110 tinimbang sing tekanan getih 100.

* Kanggo bocah-bocah wadon, mung sub-klompok sing dianggep lemu sing duwe risiko tekanan darah tinggi sing luwih dhuwur. Para peneliti percaya yen estrogen bisa nglindhungi hipertensi.

Panaliten kasebut uga dikonfirmasi sawetara pengamatan sing dikenal:

* Bocah lanang umur pitulas taun duwe tekanan getih sing luwih dhuwur tinimbang bagean kontra wanita.

* Bocah lanang telu nganti kaping papat luwih cenderung ngalami hipertensi nalika isih enom lan luwih dhuwur nilai tekanan getih, sanajan ing kisaran normal, luwih dhuwur risiko dadi wong diwasa hipertensi.

Sajrone periode tindak lanjut karo remaja kasebut, 14 persen utawa 3.810 wong ngalami hipertensi.

"Secara kolektif, panliten kasebut nyaranake yen dokter anak sing ngurus remaja lan dokter sing ngurus wong diwasa enom kudu luwih ngerti babagan perlu kanggo ngawasi bobot lan tekanan getih sanajan dianggep" normal, "jelas Dr. Iris Shai, profesor asosiasi ing Departemen Epidemiologi ing Fakultas Kesehatan lan Ilmu Pengetahuan. "Kanggo wong individu, 'nilai normal' isih bisa digandhengake karo risiko penyakit sing signifikan nalika BMI lan jinis pasien uga dianggep."

Peserta minangka bagean saka Metabolic, Lifestyle and Nutrition Assessment in Young Adults (MELANY) Study sing ditindakake dening Pasukan Pertahanan Israel.

Popular dening topik