Ing 'gulu' wektu: Para ilmuwan mbongkar sipat evolusi kunci liyane
Ing 'gulu' wektu: Para ilmuwan mbongkar sipat evolusi kunci liyane
Anonim

Kanthi deciphering genetika ing manungsa lan iwak, para ilmuwan saiki percaya yen gulu - bagean awak cilik ing antarane sirah lan pundhakmu - menehi manungsa kebebasan gerakan sing akeh banget lan nduweni peran sing nggumunake lan utama ing evolusi otak manungsa, miturut. menyang Universitas New York lan ahli saraf Universitas Cornell ing jurnal online Nature Communications (27 Juli 2010.)

Ilmuwan wis nganggep sirip dada ing iwak lan forelimbs (lengen lan tangan) ing manungsa wis innervated - utawa nampa syaraf - saka neuron sing padha. Sawise kabeh, sirip ing iwak lan lengen ing manungsa katon ing panggonan sing padha ing awak. Ora ngono.

Sajrone transisi leluhur kita saka iwak menyang wong sing manggon ing daratan sing nyebabake mamalia sing tegak, sumber neuron sing langsung ngontrol ekstremitas ngarep pindhah saka otak menyang sumsum tulang belakang, amarga awak pindhah saka sirah lan diwenehi gulu.. Ing tembung liya, tangan manungsa, kaya swiwine kelelawar lan manuk, dadi kapisah saka sirah lan diselehake ing awak ing ngisor gulu.

"Gulu diijini kanggo ningkatake gerakan lan ketangkasan ing lingkungan darat lan udara," ujare Andrew Bass, profesor neurobiologi lan prilaku Cornell, lan penulis ing kertas kasebut. "Inovasi ing biomekanika iki berkembang bebarengan karo owah-owahan babagan cara sistem saraf ngontrol anggota awak."

Bass nerangake manawa tingkat plastisitas evolusi sing ora dikarepke iki bisa nyebabake macem-macem kabisan forelimb sing luar biasa - wiwit digunakake ing penerbangan manuk nganti nglangi ing paus lan lumba-lumba, lan main piano kanggo manungsa.

Popular dening topik