Ibu kasar nambah parenting sawise latihan ing omah, dhukungan emosional saka terapis
Ibu kasar nambah parenting sawise latihan ing omah, dhukungan emosional saka terapis
Anonim

Ibu-ibu sing urip mlarat lan nganiaya anak-anake bisa mandheg yen diwulang katrampilan parenting lan diwenehi dhukungan emosional.

Panaliten anyar nemokake yen ibu-ibu ing kulawarga sing ana riwayat penyalahgunaan lan nglirwakake bocah bisa nyuda jumlah sing diipat-ipati, bengok-bengok, ditampar, dipukul, digebugi utawa ditolak anak-anake sawise sawetara kunjungan omah saka terapis. sing ngajari wong tuwa.

Ana dandan gedhe ing parenting ibu ing kulawargané sing nampa layanan intensif, dibandhingake kulawargané sing ora nampa layanan, miturut SMU psikolog Ernest Jouriles lan Renee McDonald ing Southern Methodist University ing Dallas, loro saka wolung penulis sinau.

Minangka asil saka intensif, latihan tangan-on, wanita ing sinau ngandika padha felt padha nindakake proyek luwih apik ngatur prilaku anak kang, ngandika Jouriles lan McDonald. Ibu-ibu uga diamati nggunakake strategi parenting sing luwih apik, lan kulawargane ora bakal dilaporake maneh amarga penyalahgunaan bocah.

"Sanajan ana akeh jinis layanan kanggo ngatasi penganiayaan bocah, data ilmiah banget sithik babagan apa layanan kasebut bisa digunakake," ujare McDonald. "Panaliten iki nambah kawruh ilmiah kita lan nuduhake yen jinis layanan iki bisa bener."

Bantuan kanggo kulawarga kasar

Pelatihan parenting minangka bagéan saka program sing disebut Dhukungan Proyek, sing dikembangake ing Pusat Riset Keluarga ing SMU lan dirancang kanggo mbantu bocah-bocah ing kulawarga sing kekerasan banget.

Panaliten kasebut katon ing edisi saiki Jurnal Psikologi Keluarga saben wulan. Artikel kasebut kanthi irah-irahan "Improving Parenting in Family Referred for Child Maltreatment: A Randomized Controlled Trial Examining Effects of Project Support." Psikolog SMU David Rosenfield uga nyipta studi kasebut. Riset kasebut didanai dening Konsorsium Interagensi federal babagan Kekerasan Terhadap Wanita lan Kekerasan ing Keluarga, bebarengan karo Hogg Foundation for Mental Health sing berbasis ing Texas.

"Penyelewengan anak minangka masalah sing penting lan larang regane ing masyarakat kita, saengga penting kanggo mesthekake yen usaha kita - lan dolar pajak sing mbayar - bener-bener ngrampungake masalah kasebut," ujare Jouriles. Dheweke lan McDonald minangka pendiri lan direktur Pusat Riset Keluarga SMU.

Ing taun 2007, lembaga kesejahteraan bocah AS nampa luwih saka 3 yuta laporan babagan penyalahgunaan lan pengabaian bocah, kanthi total meh 6 yuta bocah, miturut Departemen Kesehatan lan Layanan Manusia AS.

Mlarat lan lajang karo anak

Panaliten kasebut makarya karo 35 kulawarga sing disaring liwat agensi kesejahteraan bocah Texas Layanan Proteksi Anak, CPS. Wong tuwane wis nyiksa utawa nglirwakake anak-anake paling ora sepisan, nanging CPS mutusake luwih becik supaya kulawarga tetep bebarengan lan nampa layanan kanggo ningkatake parenting lan mungkasi penganiayaan kasebut.

Ing kabeh kulawarga, ibune minangka wali sah lan pengasuh utama lan biasane duwe anak telu. Rata-rata dheweke umure 28, tunggal lan duwe penghasilan taunan $ 10, 300. Anak-anak ing panliten kasebut umure saka 3 nganti 8 taun.

Setengah kulawarga ing panliten kasebut nampa pendhidhikan lan dhukungan parenting Project Support. Setengah liyane nampa layanan konvensional CPS.

Katrampilan parenting anyar + bantuan

Penyedhiya layanan kesehatan mental ketemu karo 17 kulawarga Dhukungan Proyek saben minggu ing omah nganti 6 wulan.

Ing wektu iku, ibu-ibu, lan asring bojone utawa mitra, diwulang 12 katrampilan khusus, kalebu carane nggatekake lan dolanan karo anak-anake, carane ngrungokake lan nglipur, carane menehi pujian lan perhatian sing positif, carane menehi instruksi sing cocog. lan dhawuh, lan carane nanggapi tumindak ala.

Uga, terapi nyedhiyakake dhukungan emosional kanggo para ibu lan mbantu dheweke ngakses bahan lan sumber daya liwat lembaga masyarakat yen perlu, kayata bank pangan lan Medicaid. Para terapis uga mbantu ibu-ibu ngevaluasi kecukupan lan safety saka pengaturan urip kulawarga, kualitas pengaturan ngurus anak lan carane nyedhiyakake panganan sing cukup kanthi dhuwit sing sithik.

Layanan sing disedhiyakake kanggo kulawarga sing nampa layanan kesejahteraan anak tradisional beda-beda. Range layanan kalebu kelas parenting ing gereja utawa agensi, terapi kulawarga utawa konseling individu, instruksi parenting sing direkam video, bantuan manajemen nesu, kelas GED lan kontak dening buruh sosial kanthi langsung utawa liwat telpon.

Kurang ambalan saka penyalahgunaan

Mung 5,9 persen kulawarga sing dilatih liwat Dhukungan Proyek banjur diarani CPS kanggo penyalahgunaan, dibandhingake karo meh 28 persen klompok kontrol, para peneliti nemokake.

"Asil saka panliten iki nduweni implikasi penting kanggo bidang penganiayaan bocah," ujare Rosenfield SMU.

Dhukungan Proyek diluncurake ing 1996 kanggo ngatasi masalah kesehatan mental bocah-bocah sing dianiaya lan bocah-bocah sing kena kekerasan rumah tangga, sing loro-lorone asring nyebabake masalah gedhe kanggo bocah-bocah ing umur, kayata penyalahgunaan zat, kekerasan interpersonal lan kegiatan pidana. Panaliten sadurunge nuduhake program kasebut bisa ningkatake penyesuaian psikologis bocah-bocah uga kemampuan ibu kanggo ngasuh anak-anake kanthi tepat lan efektif, miturut peneliti.

Dhukungan Proyek: Praktek sing janjeni

Kanthi pendanaan saka Kantor Kehakiman Juvenile lan Nyegah Kenakalan Departemen Kehakiman AS, Dhukungan Proyek wis dilebokake ing panaliten sing ngevaluasi 15 "praktik janji" nasional kanggo mbantu bocah-bocah sing manggon ing kulawarga kekerasan.

Jouriles minangka profesor lan ketua Departemen Psikologi SMU. McDonald lan Rosenfield minangka profesor asosiasi.

Peneliti liyane yaiku William Norwood, Universitas Houston; Laura Spiller, Universitas Negeri Midwestern; Nanette Stephens, Universitas Texas; Deborah Corbitt-Shindler, SMU; lan Miriam Ehrensaft, Universitas Kutha New York.

Popular dening topik