Sing luwih kerep sampeyan log on, luwih bobot sampeyan bisa tetep mati
Sing luwih kerep sampeyan log on, luwih bobot sampeyan bisa tetep mati
Anonim

Sing luwih akeh wong nggunakake situs web manajemen bobot interaktif, luwih akeh bobote sing bisa ditindakake, miturut studi Kaiser Permanente Center for Health Research diterbitake online dina iki ing akses mbukak Jurnal Riset Internet Medis.

Sinau sing didanai Institut Kesehatan Nasional ngevaluasi intervensi pangopènan bobot adhedhasar Internet sing nglibatake 348 peserta. Pangguna situs web sing konsisten sing mlebu lan ngrekam bobote paling sethithik sapisan sasi suwene rong setengah taun njaga bobote paling akeh, panliten kasebut ditemokake.

"Konsistensi lan akuntabilitas penting ing sembarang program pangopènan bobot. Sisih unik saka intervensi iki yaiku kasedhiya ing Internet, kapan wae lan ing ngendi wae wong pengin nggunakake, "ujare penulis utama studi Kristine L. Funk, MS, RD, peneliti ing Pusat Riset Kesehatan Kaiser Permanente ing Portland, Ore.

"Panaliten iki nuduhake yen wong nggunakake situs web manajemen bobot kualitas terus-terusan, lan yen padha tetep karo program sing, padha luwih kamungkinan kanggo njaga bobot mati," ngandika sinau co-penulis Victor J. Stevens, PhD, co-penulis lan senior. investigator ing Kaiser Permanente Center for Health Research. "Njaga bobote malah luwih angel tinimbang ilang ing wiwitan, mula kasunyatan manawa akeh wong (ing panliten kasebut) bisa njaga bagean sing apik saka mundhut bobote banget nyemangati kita."

Intervensi pangopènan bobot basis internet iki minangka bagéan saka Uji Pangopènan Bobot Mundhut, salah siji saka uji coba pangopènan bobot paling gedhé lan paling dawa sing wis dilakoni nganti telung taun lan kalebu luwih saka 1, 600 wong ing papat situs sinau ing saindhenging Amerika Serikat. Kanggo ndhaptar uji coba, para peserta kudu kabotan utawa obesitas adhedhasar Indeks Massa Badan lan njupuk obat kanggo tekanan darah tinggi utawa kolesterol dhuwur. Kanggo nem sasi kapisan, peserta nyoba kanggo ilang bobot dening nekani rapat-rapat kelompok minggu kang padha ditimbang, diwanti-wanti kanggo nyimpen buku harian pangan, lan diwenehi informasi ekstensif babagan olahraga lan mangan sehat.

Peserta kudu ilang paling sethithik sangang kilogram kanggo tetep ing uji coba kanggo fase pangopènan bobot mundhut, sing tahan tambahan rong setengah taun lan kalebu telung klompok peserta kanthi acak: siji tanpa intervensi, siji sing kontak saben wulan. karo pelatih kesehatan pribadi, lan siji sing diwenehi akses Unlimited menyang situs web bobot-maintenance digawe khusus kanggo nyoba.

Klompok internet kalebu peserta 348 sing disaranake mlebu paling ora sepisan seminggu. Yen ora, padha nampa pangeling e-mail lan pesen telpon otomatis tindakake-munggah. Sawise ing situs web, para peserta dijaluk kanggo ngrekam bobote, menit olahraga, lan jumlah dina dheweke nyimpen buku harian panganan. Yen luwih saka pitung dina tanpa ngrekam bobot, bagean situs web liyane dipateni nganti ngrekam bobote. Situs web kasebut kalebu papan buletin interaktif ing ngendi para peserta bisa ngobrol karo wong liya sing melu sinau lan menehi pitakon marang ahli nutrisi lan olahraga.

Sajrone nem wulan pisanan uji coba, nalika lagi nekani sesi klompok lan sadurunge duwe akses menyang situs web, peserta sing mlebu ing grup internet wis ilang rata-rata 19 kilogram. Sawise diwenehi akses menyang situs web, tujuane yaiku supaya bobote bisa dikurangi. Pangguna sing konsisten sing mlebu lan nyathet bobote paling sethithik sapisan sasi suwene 24 sasi njaga bobote bobote paling gedhe-tetep rata-rata sangang saka 19 kilogram sing ilang sajrone tahap awal uji coba. Sing log on kurang konsisten-paling sapisan sasi kanggo 14 sasi-katahan mati rata-rata limang kilogram. Sing log on kurang saka sing katahan mati rata-rata mung telung kilogram saka bobot mundhut asli.

Ing pungkasan sinau, 65 persen peserta isih mlebu menyang situs web. Penulis sinau ujar manawa didhukung dening tingkat partisipasi iki amarga ujar manawa arang banget ndeleng komitmen kasebut - sanajan ing pasinaon pangopènan bobot jangka pendek sing nggunakake internet.

Nalika situs web sinau ora kasedhiya maneh, ana akeh situs web manajemen bobot sing migunani sing bisa diakses wong. Penulis sinau menehi saran marang konsumen kanggo nggoleki unsur-unsur penting iki:

* Situs sing nyengkuyung tanggung jawab kanthi njaluk pangguna supaya terus-terusan ngrekam bobot, olahraga, lan kalori sing dikonsumsi

* Situs sing kalebu informasi sing disesuaikan utawa dipersonalisasi

* Situs kanthi fitur interaktif sing ngidini pangguna bisa komunikasi karo ahli nutrisi lan olahraga

* Situs kanthi informasi kesehatan sing akurat.

Popular dening topik