Tingkat BPA estrogen sintetik sing dhuwur ditemokake ing kuitansi kasir
Tingkat BPA estrogen sintetik sing dhuwur ditemokake ing kuitansi kasir
Anonim

Tes laboratorium nemokake Bisphenol A (utawa BPA) tingkat dhuwur, hardener plastik sing ana hubungane karo kanker payudara, penyakit jantung, diabetes lan masalah kesehatan liyane, ing 40 persen kuitansi kasir.

Kelompok Kerja Lingkungan dina iki nglaporake manawa tingkat BPA sing ditemokake ing kertas termal sing digunakake kanggo nyetak kuitansi toko luwih dhuwur tinimbang ing formula bayi, omben-omben lan panganan kaleng.

Bahan kimia kaya estrogen sintetik kasebut dideteksi ing kuitansi saka perusahaan utama AS kalebu McDonalds, Chevron, CVS, KFC, Whole Foods, Safeway, Layanan Pos AS, Walmart, lan kantin Dewan Perwakilan AS.

BPA bereaksi karo pewarna kanggo mbentuk cetakan ireng ing kuitansi sing ditangani jutaan wong Amerika saben dina.

"Pegawe khas ing pengecer gedhe sing mbukak registrasi bisa nangani atusan kuitansi sing kontaminasi sedina ing karya," ujare Jane Houlihan, wakil presiden senior kanggo riset.

Klompok kasebut nglumpukake 36 kuitansi kertas saka pengecer ing pitung negara lan Distrik Columbia lan diuji dening laboratorium Ilmu Biologi Universitas Missouri. Two-firths saka kuitansi padha ing kertas termal sing antarane.8 kanggo meh 3 persen BPA murni dening bobot, miturut ilmuwan.

Kuitansi saka sawetara rentengan utama, kalebu Target, Starbucks lan Bank of America ATM, ditanggepi kuitansi sing BPA-free utawa mung ngemot jumlah tilak.

Tes laboratorium nuduhake manawa BPA bisa gampang digosok ing kulit wong sing ditangani. Ilmuwan durung nemokake persis sepira sing diserap menyang awak nanging ujar manawa cara lapisan BPA bisa mlebu ing awak yaiku liwat paparan lisan lan paparan kulit.

BPA bisa pindhah saka kuitansi menyang kulit lan banjur menyang panganan lan menyang tutuk. Panaliten sadurunge nemokake yen BPA pindhah saka resi menyang kulit, bisa nembus kulit kanthi jero supaya ora bisa dicuci. Sawise bahan kimia kasebut nyusup menyang kulit, ana kemungkinan gedhe bisa mlebu aliran getih.

BPA uga bisa langsung diserap liwat kulit menyang awak. Para ilmuwan ngelingake supaya ora nggunakake pembersih tangan sing adhedhasar alkohol amarga bahan kimia kasebut bisa diserep luwih gampang.

Kelompok Kerja Lingkungan nyaranake tips iki kanggo ngurangi paparan BPA saka kuitansi:

* Nyilikake koleksi kuitansi kanthi nolak kuitansi ing pompa bensin, ATM lan mesin liyane yen bisa.

* Simpen kuitansi kanthi kapisah ing amplop ing dompet utawa dompet.

* Aja menehi anak kuitansi kanggo ditahan utawa dolanan.

* Sawise nangani kuitansi, wisuh tangan sadurunge nyiyapake lan mangan panganan (praktik sing disaranake sacara universal sanajan kanggo wong sing durung ngurus kuitansi).

* Aja nggunakake pembersih tangan adhedhasar alkohol sawise nangani kuitansi. Panaliten anyar nuduhake manawa produk kasebut bisa nambah penyerapan BPA ing kulit.

* Mupangate layanan toko sing ngirim email utawa arsip cathetan tuku tanpa kertas.

* Aja daur ulang kuitansi lan kertas termal liyane. Sisa BPA saka kuitansi bakal ngrusak kertas daur ulang.

* Yen sampeyan ora yakin, mriksa apa kertas wis thermally dianggep dening rubbing karo duwit receh. Kertas termal discolors kanthi gesekan; kertas conventional ora.

Popular dening topik