Protein diidentifikasi sing bisa nyebabake balung rapuh
Protein diidentifikasi sing bisa nyebabake balung rapuh
Anonim

Kakehan protein sing diarani neogenin nyebabake balung sing luwih cilik sajrone pembangunan lan nyetel panggung kanggo kerangka balung sing luwih rapuh seumur hidup, laporan peneliti Medical College of Georgia.

Mouse sing berkembang kanthi defisit neogenin nduweni angka sing kurang ditetepake lan umume luwih cilik, kalebu nduweni piring pertumbuhan cilik, minangka indikator pangembangan mangsa ngarep, ujare Dr. Wen-Cheng Xiong, ahli neurobiologi perkembangan ing MCG Schools of Medicine and Graduate Studies lan penulis sing cocog karo sinau diterbitake ing Developmental Cell. Dr. Zheng Zhou, asisten ilmuwan riset MCG, minangka panulis pisanan.

Panemuan kasebut menehi wawasan anyar babagan pangembangan balung nalika nunjukake arah anyar sing potensial kanggo ngobati osteoarthritis, kondisi umum, nyeri lan debilitating ing ngendi balung rawan ing antarane balung ilang, ujare Xiong.

Neogenin ora nggawe balung; Nanging, iku mbentuk komplèks protein sing penting kanggo nguripake gen sing ngasilake balung rawan, para peneliti nemokake. "Saben jinis sel duwe gen master. Neogenin ora iku, iku luwih saka modulator a, "ujare Xiong. Mulane, yen mutasi, kaya ing mouse, balung rawan lan pembentukan balung diganggu - ora mandheg. Iku uga kok neogenin bisa dadi target terapeutik apik kanggo ngowahi pasang ing rawan utawa balung mundhut sing occurs ing osteoarthritis, Xiong ngandika.

Perkembangan skeletal wiwit awal, mula wanita ngandhut butuh kalsium sing akeh. Wiwitane balung kasebut dumadi saka balung alus utawa balung rawan, sing narik pembuluh getih lan uga osteoblas sing ngganti sebagian besar balung rawan kanthi balung sing atos. Sawise lair, piring wutah, ing ngendi balung sing atos lan alus ketemu, ngidini balung bisa dawa lan bocah bisa tuwuh. Sawise pubertas, piring wutah ilang lan balung dadi hard kajaba balung rawan ing sendi sing gampang gerakan lan menehi bantal. Nalika sel balung terus nguripake, wutah lan mundhut balung kudu ngimbangi siji liyane sawise pubertas amarga osteoklas - sel sing rusak lan resorb balung. Penyakit kayata osteoporosis lan osteoarthritis dumadi nalika osteoklas wiwit menang. Nutrisi, inflamasi lan hormon minangka salah sawijining faktor sing mengaruhi status balung.

Neogenin, sing dituduhake Xiong mbantu neuron langsung sajrone pangembangan otak lan mbantu ngatur tingkat wesi, ditemokake ing saindhenging balung lan rawan lan akeh jaringan liyane. Pervasiveness nggambarake akeh fungsi, gumantung saka tataran urip lan lokasi, dheweke nyathet.

Xiong curiga yen protein duwe macem-macem peran nalika diwasa uga, sanajan rada beda. Ing diwasa, neogenin bisa dadi luwih saka pengawas, tetep tab ing fungsi pengaruhe, kayata tatanan balung. Iki nerusake peran instigator nalika ana sing salah.

"Saben fungsi ing awak kudu bisa munggah utawa mudhun," ujare Xiong, nyathet yen jalur neogenin bisa uga diowahi ing penyakit. "Aku mikir ing kondisi penyakit, molekul iki bisa diowahi. Jalur kasebut diowahi, ora diilangi, luwih tambah utawa mudhun kanthi ora normal."

Nambani masalah kayata osteoporosis, kakehan wesi lan anemia, mbutuhake obat-obatan sing bisa njaga tingkat protein. Sauntara kuwi, dheweke kepengin ngonfirmasi pengaruh neogenin ing fungsi balung rawan nalika diwasa. "Ing arthritis tahap pungkasan, fungsi balung rawan bisa rampung disrupted nanging ing awal proses penyakit, mungkin ana jendhela kanggo ngrangsang protein iki."

Popular dening topik