Pangobatan kanggo arteri karotid sing diblokir beda-beda miturut wilayah AS
Pangobatan kanggo arteri karotid sing diblokir beda-beda miturut wilayah AS
Anonim

Penerima Medicare ing sawetara wilayah ing Amerika Serikat katon luwih seneng nampa endarterektomi karotid, prosedur bedhah kanggo mbusak penyumbatan ing arteri sing nyedhiyakake getih menyang sirah, dene sing ana ing wilayah liyane luwih kerep nampa stent kanggo kondisi sing padha, miturut laporan. ing edisi Juli 26 saka Archives of Internal Medicine, salah sawijining jurnal JAMA / Arsip.

"Endarterektomi karotid wis dadi perawatan sing disaranake kanggo pasien karo penyakit arteri karotid extracranial wiwit publikasi sawetara studi acak ing taun 1990-an mbandhingake endarterectomy karotid karo terapi medis," panulis nulis minangka informasi latar mburi ing artikel kasebut. Kanthi pangembangan stent anyar lan piranti liyane sing nyegah pembekuan getih sajrone prosedur ing arteri, sawetara uji coba kanthi acak mbandhingake stent karo endarterektomi ing pasien karo penyakit arteri karotid lan duwe asil campuran babagan serangan jantung, stroke lan pati.

Kaputusan jangkoan nasional 2004 ndhukung panggunaan stent arteri karotid kanggo ahli waris Medicare kanthi penyakit gejala lan beresiko dhuwur kanggo operasi utawa melu uji klinis. Kanggo ngenali pola panggunaan stent utawa endarterektomi wiwit keputusan iki, Manesh R. Patel, MD, saka Duke University School of Medicine, Durham, NC, lan kanca-kancane nganalisis klaim pasien umur 65 lan luwih saka Pusat Layanan Medicare & Medicaid. wiwit 1 Januari 2003, nganti 31 Desember 2006.

Sajrone periode wektu iki, tarif endarterektomi karotid ing saindenging negara ing antarane ahli waris Medicare mudhun saka 3.2 saben 1.000 pasien saben taun dadi 2.6 saben 1.000 pasien saben taun. Kode klaim kanggo stenting pisanan muncul ing data ing 2005; 0.3 prosedur ditindakake saben 1.000 pasien ing taun kasebut, lan 0.4 saben 1.000 pasien nampa stent ing taun 2006.

Sawise nyetel karakteristik demografi lan klinis, variasi geografis sing signifikan ditemokake ing kemungkinan revaskularisasi. Wilayah New England, Mountain (Arizona, Colorado, Idaho, Montana, Nevada, New Mexico, Utah lan Wyoming) lan Pasifik (Alaska, California, Hawaii, Oregon lan Washington) cenderung duwe tarif paling murah kanggo loro prosedur kasebut, dene wilayah Timur South Central (Alabama, Kentucky, Mississippi lan Tennessee), East North Central (Illinois, Indiana, Michigan, Ohio lan Wisconsin) lan West North Central (Iowa, Kansas, Minnesota, Missouri, Nebraska, North Dakota lan South Dakota) nduweni tarif paling dhuwur. Ana prabédan saklawasé sangang kali ing antarane tingkat endarterektomi sing paling dhuwur lan paling murah ing wilayah ing taun 2003 lan 2004 lan bedane kaping pitu ing taun 2005 lan 2006.

Ing taun 2005, 1,2 persen pasien wis tilar donya 30 dina sawise endarterektomi lan 6,8 persen wis tilar donya sawise setahun. Iki dibandhingake karo tingkat kematian 2,3 persen sawise 30 dina lan 10,3 persen sawise setahun kanggo stenting karotid.

"Variasi geografis sing signifikan katon ing panggunaan endarterektomi karotid lan stenting karotid ing antarane ahli waris Medicare lan variasi ing modalitas pencitraan karotid sing digunakake sadurunge revascularization," panulis nulis. Kajaba iku, wong lan pasien kanthi diagnosis penyakit pembuluh darah perifer luwih cenderung ngalami revascularization karotid, lan pasien sing didiagnosis penyakit arteri koroner utawa endarterektomi karotid sadurunge luwih cenderung ngalami stenting karotid. pangembangan konsensus babagan kritéria klinis kanggo pencitraan karotid, kayata standar nasional kanggo kritéria panggunaan sing cocog, dibutuhake."

Popular dening topik