Kode pemasaran susu formula internasional diluncurake sajrone 3 dekade perselisihan
Kode pemasaran susu formula internasional diluncurake sajrone 3 dekade perselisihan
Anonim

Kode pemasaran internasional kanggo susu formula, sing dimaksudake kanggo ningkatake kerjasama global ing antarane pamrentah, industri, lan lembaga bantuan, malah wis kecemplung sajrone telung puluh taun perselisihan sing asring pahit, ujare ahli nutrisi anak ing Arsip Penyakit ing Bocah-bocah.

Anggere musuhan terus, dandan ing ibu, bayi, lan nutrisi anak bakal kurang kamungkinan, ngandika Professor Stewart Forsyth, biyen saka NHS Tayside.

Profesor Forsyth wis nerbitake akeh babagan mupangat nyusoni lan kerja sama karo perusahaan susu formula babagan riset.

Majelis Kesehatan Donya Telung Puluh Papat ngetrapake draf kaping papat saka Kode Pemasaran Internasional Pengganti Susu Ibu ing Mei 1981 minangka syarat minimal kanggo nglindhungi lan ningkatake pakan sing cocog kanggo bayi lan bocah cilik.

Sanajan sukarela, implementasine 11 artikel kode kasebut, sing kalebu saka pemasaran lan distribusi, liwat standar kualitas, nganti tanggung jawab pemerintah nasional, dipantau kanthi rapet dening Organisasi Kesehatan Dunia.

Nalika diwiwiti, dikira kode kasebut bakal menehi kerangka kerja kanggo pamrentah, badan PBB, lembaga bantuan, spesialis, kelompok konsumen lan industri supaya bisa kerja sama kanthi lengkap, ujare Profesor Forsyth.

Nanging, dheweke nulis: "Ana seri perselisihan sing ora ana gandhengane, utamane ana hubungane karo tuduhan pelanggaran kode kasebut, sing nyebabake ijol-ijolan acrimonious, boikot, lan proses hukum.

Sing penting, ana kekurangan informasi independen resmi babagan validitas utawa liya-liyane, klaim kasebut lan asile, dheweke nambah.

Pengaturan pamrentah nasional kanggo kode kasebut ora duwe transparansi lan tanggung jawab sing jelas, ujare.

"Mungkin ora nggumunake yen saben komponen saka struktur regulasi diri iki terus nuduhake aspek kepentingan diri, lan iki bakal terus yen ora ana 'ombudsman' utawa badan independen kanthi wewenang kanggo arbitrase," tulise..

Klompok ngawasi sing ditunjuk dhewe, sing wis nerbitake pelanggaran kasebut, wis alangan amarga ora cukup akses menyang kabeh informasi sing relevan lan pendekatan sing ora bisa menehi inspirasi kanggo kabeh pemain sing melu, dheweke menehi saran.

Akuntabilitas internasional uga ora duwe transparansi lan konsistensi, ujare, utamane kanggo masalah sing ngliwati wates nasional lan kontinental.

"Ing kontrovèrsi sing wis bedeviled kode kanggo 30 taun meh tanggung winates kanggo prakara interpretasi lan selaras," kang nyerat. "Nanging, amarga masalah kasebut wis suwe banget, mula bisa nyebabake rasa ora percaya sing saiki wis ana ing antarane agensi utama."

Iki wektu kanggo "ngganti permusuhan saiki kanthi pamrentah nasional lan internasional sing efektif," ujare.

Popular dening topik