Bypass jantung kanggo operasi jantung sing ora rumit ora nyuda fungsi neurokognitif ing bocah-bocah
Bypass jantung kanggo operasi jantung sing ora rumit ora nyuda fungsi neurokognitif ing bocah-bocah
Anonim

Bocah-bocah umur sekolah sing ngalami cardiopulmonary bypass (CPB) sajrone operasi kanggo cacat jantung kongenital sing kurang rumit ora katon nandhang cacat ing kemampuan neurokognitif, kayata intelijen, memori, katrampilan motorik lan prilaku.

Peneliti saka The Children's Hospital of Philadelphia, ing studi ing edisi Agustus Pediatrics, nglaporake efek neuropsikologis sawise operasi kanggo cacat jantung acyanotic. Cacat jantung acyanotic, sing kalebu katup jantung sing ora normal utawa bolongan ing antarane kamar jantung, luwih entheng lan kurang kompleks tinimbang cacat jantung sing mbutuhake operasi nalika bayi.

"Paling studi sadurunge babagan efek neurokognitif CPB kanggo operasi jantung pediatrik wis fokus ing operasi nalika bayi kanggo penyakit jantung kongenital sing kompleks," ujare Michael Quartermain, M.D., ahli kardiologi pediatrik lan peneliti utama studi kasebut. "Bocah-bocah kasebut asring duwe macem-macem faktor risiko penurunan kognitif, kayata sindrom genetik, perkembangan otak sing ora normal lan perlu kanggo operasi kaping pirang-pirang. asil nyemangati."

Ing panaliten prospektif babagan bocah-bocah umur 5 nganti 18 taun sing ngalami perbaikan penyakit jantung kongenital sing kurang kompleks, para peneliti mbandhingake 35 bocah sing ngalami operasi jantung terbuka karo 19 pasien bedah non-jantung lan 12 pasien kontrol non-bedah. Para panaliti nindakake tes tes neuropsikologis sing jero kalebu penilaian intelijen, memori, katrampilan motorik, perhatian, lan prilaku kanggo kabeh bocah ing sinau sadurunge lan nem sasi sawise operasi. Peneliti nglaporake ora ana bedane sing signifikan ing antarane klompok bypass lan non-bypass, kanthi perbaikan ing tes kognitif pasca operasi sing katon ing papan.

"Cardiopulmonary bypass wis dawa wis kena pengaruh minangka faktor causative ing asil neurocognitive abnormal sawise surgery jantung, ngandika Dr. Quartermain. status neuropsikologis ing bocah-bocah lan remaja iki nem sasi sawise operasi."

Dheweke nambahake manawa pasinaon sing luwih gedhe, multisenter lan jangka panjang kudu luwih nyinaoni pitakonan iki, nanging adhedhasar asil saiki, dokter sing ngrujuk bocah lan remaja kanggo ndandani cacat jantung acyanotic bisa dadi nyaman kanggo kulawargane temuan kasebut babagan sisih neuropsikologis potensial. efek saka operasi jantung mbukak.

Rumah Sakit Anak Philadelphia bubar ngluncurake program tindak lanjut multidisiplin sing unik lan jangka panjang kanggo netepake pasien jantung kongenital kanggo komplikasi neurodevelopmental, ora duwe kabisan sinau lan masalah prilaku, kayata ADHD. Ing Program Perawatan NeuroCardiac, bocah-bocah lan kulawargane dievaluasi dening ahli kardiologi pediatrik, ahli saraf pediatrik, ahli pediatrik perkembangan, ahli terapi okupasi lan fisik, ahli patologi wicara lan basa, ahli diet lan pekerja sosial - kabeh sajrone kunjungan rawat jalan.

Popular dening topik