Katresnan ibu sing akeh ing awal bayi nambah katrampilan ngatasi wong diwasa
Katresnan ibu sing akeh ing awal bayi nambah katrampilan ngatasi wong diwasa
Anonim

Ibu-ibu sing siram bayi kanthi tresno nglengkapi dheweke kanggo ngatasi stresor urip nalika diwasa, nuduhake riset sing diterbitake online ing Jurnal Epidemiologi lan Kesehatan Masyarakat.

Senadyan akeh kapentingan ing peran pengalaman awal urip ing kesehatan diwasa, paling pasinaon wis gumantung ing kelingan; sawetara wis dilacak peserta saka kanak-kanak kanggo urip diwasa, ngandika penulis.

Temuan kasebut adhedhasar 482 wong, sing dadi bagean saka klompok lair Providence Rhode Island saka Proyek Perinatal Kolaboratif Nasional.

Kualitas interaksi karo ibu-ibu ing umur 8 sasi dirating kanthi objektif dening psikolog sajrone penilaian perkembangan rutin.

Ing pungkasan saben sesi, psikolog ngrampungake evaluasi babagan carane ibu bisa ngatasi tes perkembangan anak lan carane dheweke nanggapi kinerja bocah kasebut.

Jumlah tresno lan perhatian sing diwenehake marang anake uga dikategorikake, kanthi deskriptor saka "negatif" nganti "mewah".

Kesehatan mental banjur ditaksir nalika diwasa ing umur rata-rata 34, nggunakake daftar priksa gejala sing wis divalidasi, sing njupuk unsur-unsur tartamtu - kayata kuatir lan permusuhan - lan tingkat kesusahan umum.

Ing pambiji 8 sasi, siji saka 10 interaksi (46) ditondoi kanthi tingkat tresno ibu marang bayi sing kurang. Umume (85%; 409) ditondoi kanthi tingkat tresno normal.

Sisa 6% (27) ditondoi kanthi tingkat kasih sayang ibu sing dhuwur banget.

Nalika unsur-unsur tartamtu saka daftar priksa dianalisis, wong-wong sing ibu-ibu wis diamati paling nyenengake ing penilaian 8 sasi nduweni tingkat kuatir, permusuhan, lan kesusahan umum sing paling murah.

Ana luwih saka 7 prabédan titik ing skor kuatir antarane wong-wong sing ibu wis ditampilake kurang / normal tingkat tresno lan sing ibu wis ditampilake tingkat dhuwur.

Lan ana luwih saka 3 TCTerms bedo ing memungsuhan lan 5 TCTerms prabédan ing sakabèhé skor kasusahan.

Pola iki katon ing kabeh macem-macem unsur saka dhaptar priksa gejala: sing luwih dhuwur anget ibune, luwih murah kesusahan wong diwasa.

Penulis nyimpulake manawa temuan kasebut nyengkuyung pratelan manawa pengalaman urip sing awal banget bisa mengaruhi kesehatan wong diwasa.

Tingkat tresno ibu sing dhuwur bisa nggampangake lampiran lan ikatan sing aman, ujare penulis. Iki ora mung ngedhunake kahanan kang ora ngepenakke, nanging uga bisa ngaktifake anak kanggo berkembang urip efektif, sosial, lan katrampilan nanggulangi, kang bakal ngadeg ing posisi apik minangka wong diwasa.

Popular dening topik