Perawatan gagal jantung ditingkatake kanthi intervensi kinerja ing praktik kardiologi rawat jalan
Perawatan gagal jantung ditingkatake kanthi intervensi kinerja ing praktik kardiologi rawat jalan
Anonim

Panaliten sing dipimpin dening UCLA nguji intervensi kinerja anyar kanggo ningkatake ketaatan marang terapi sing disaranake pedoman nasional kanggo pasien gagal jantung ing setelan rawat jalan.

Gagal jantung minangka penyakit kronis lan progresif sing nyebabake jutaan lan nyebabake morbiditas, kematian lan panggunaan sumber daya lan biaya kesehatan sing signifikan. Sanajan riset ilmiah lan pedoman nasional wis nuduhake efektifitas terapi tartamtu, perawatan kasebut isih kurang digunakake.

Sanajan sawetara program wis mbantu ningkatake perawatan pasien gagal jantung ing rumah sakit, iki minangka intervensi perbaikan kinerja paling gedhe babagan panggunaan terapi sing disaranake pedoman nasional ing setelan klinik rawat jalan.

Dilaporake ing edisi online 26 Juli saka Sirkulasi, program anyar kasebut nyedhiyakake intervensi utama kalebu alat dhukungan keputusan klinis, strategi perbaikan terstruktur, lan audit grafik medis kanthi umpan balik kanggo mbantu dokter sing luwih apik nyedhiyakake terapi gagal jantung sing wis kabukten bisa ningkatake kaslametan pasien lan liya-liyane. asil klinis.

"Kita nemokake perbaikan sing signifikan sacara klinis ing jumlah pasien gagal jantung sing nampa perawatan utama sawise ngenalake program intervensi perbaikan kinerja anyar iki ing praktik kardiologi sing melu," ujare penulis pisanan Dr. Gregg Fonarow, Profesor Eliot Corday babagan Kedokteran lan Ilmu Kardiovaskular lan direktur, Ahmanson-UCLA Cardiomyopathy Center, David Geffen School of Medicine ing UCLA.

Kanggo sinau, peneliti nggunakake program anyar sing diarani Registry to Improve the Use of Evidence-Based Heart Failure Therapies in the Outpatient Setting (IMPROVE HF) ing 167 klinik praktik kardiologi ing Amerika Serikat. Peserta kalebu 34.810 pasien sing didiagnosa serangan jantung sadurunge, fungsi ventrikel kiri sing saya lemah, utawa gagal jantung kronis, yaiku kondisi sing kedadeyan nalika ventrikel kiwa jantung ora bisa ngompa getih sing cukup menyang organ liyane.

Program kasebut ngetrapake intervensi kanggo mbantu pasien gagal jantung nampa pitung perawatan tingkat perawatan standar nasional kaya sing disaranake ing pedoman gagal jantung sing dikembangake dening American College of Cardiology lan American Heart Association.

Program IMPROVE HF nggunakake kit alat kanggo mbantu dokter nggawe keputusan perawatan pasien sing kalebu penjangkauan pendidikan, profil kinerja, sistem pangeling, data khusus praktik, laporan kualitas perawatan, algoritma praktik paling apik adhedhasar pedoman, formulir pertemuan standar, daftar priksa, saku. kertu lan stiker grafik pasien.

Tinjauan grafik medis sing ditindakake ing awal sadurunge ngadopsi program kasebut lan ing sawetara titik ing wektu nganti rong taun sawise miwiti program IMPROVE HF ngungkapake perbaikan sing signifikan ing panggunaan lima saka pitung perawatan gagal jantung sing disaranake pedoman nasional adhedhasar bukti, sing ditargetake ing sinau. Peneliti nemokake:

* Panggunaan obat blocker beta mundhak 6.2 persen, saka 86 persen ing awal dadi 92.2 persen sawise intervensi.

* Panggunaan obat antagonis aldosteron mundhak 25.1 persen, mundhak saka 34. 5 dadi 60.3 persen.

* Terapi sinkronisasi jantung, piranti kanggo ngoordinasi kontraksi jantung, nambah panggunaan 29,9 persen, saka 37,2 persen ing awal dadi 66,3 persen.

* Panganggone piranti cardioverter-defibrillator sing bisa implan, sing mbantu ngirangi denyut jantung sing ora normal, mundhak 27,4 persen, saka 50,1 dadi 77,5 persen.

* Pendidikan pasien gagal jantung uga mundhak 12,6 persen, saka 59,5 dadi 72,1 persen.

"We tontonan tambah nggunakake mayoritas saka guideline-dianjurake terapi kabiji ing sinau," ngandika Fonarow.

Dheweke nyathet yen sakabèhé, kesempatan kanggo nyedhiyakake terapi sing disaranake pedoman nasional kanggo pasien sing layak tambah saka 68. 4 persen ing awal nganti 80.1 persen ing rong taun sawise miwiti intervensi IMPROVE HF.

Miturut peneliti, kenaikan iki signifikan, utamane amarga akeh praktik kardiologi ing saindenging negara sing kalebu ing panliten kasebut, sing mayoritas adhedhasar komunitas.

"Program IMPROVE HF bisa mbantu nggawe model lan kerangka kanggo program peningkatan kinerja ing mangsa ngarep sing ditindakake ing rawat rawat kanggo praktik kardiologi," tambah Fonarow.

Demonstrasi owah-owahan substansial ing panggunaan terapi sing disaranake pedoman ing antarane praktik sing melu IMPROVE HF nyedhiyakake bukti langsung kanggo ndhukung aplikasi iki utawa program desain sing padha ing saindenging negoro.

Fonarow luwih nyathet, "Panaliten iki nyaranake yen panampa umpan balik kinerja tingkat pasien sing bisa ditindakake katon minangka komponen penting saka upaya perbaikan kinerja gagal jantung. Amarga IMPROVE HF, kajaba pengumpulan data khusus praktik, nggunakake sing wis ana personel lan sumber daya ing saben praktik, bisa uga luwih bisa diukur lan lestari tinimbang model alternatif kanggo ningkatake perawatan kardiovaskular rawat jalan."

Ora ana perbaikan sing signifikan kanggo loro perawatan pedoman nasional sing digunakake ing panliten kasebut: obat gagal jantung sing diarani inhibitor enzim konversi angiotensin / blocker reseptor angiotensin utawa nggunakake obat antikoagulasi kanggo fibrilasi atrium.

Peneliti nyaranake manawa iki bisa uga amarga persepsi dokter, rasa ora nyaman nalika ngawasi obat-obatan tartamtu utawa faktor liyane. Sinau luwih lanjut dibutuhake kanggo njelajah kenapa panggunaan rong perawatan kasebut ora saya apik.

Popular dening topik