Umume wong sing duwe kanker prostat beresiko rendah nampa perawatan agresif
Umume wong sing duwe kanker prostat beresiko rendah nampa perawatan agresif
Anonim

Umume wong sing didiagnosis kanker prostat katon ngalami terapi agresif, sanajan dheweke duwe tingkat antigen spesifik prostat (PSA) lan penyakit berisiko rendah, miturut laporan ing Arsip Kedokteran Internal tanggal 26 Juli, salah sawijining jurnal JAMA/Arsip.

Luwih saka 90 persen kabeh kanker prostat didiagnosa sadurunge penyakit kasebut nyebar menyang bagean awak liyane, lan tingkat kelangsungan urip limang taun kanggo pasien sing didiagnosis penyakit lokal meh 100 persen, miturut informasi latar mburi ing artikel kasebut. Tingkat kaslametané limang taun saka kabeh tahapan penyakit mundhak saka 69 persen ing 1975 nganti meh 99 persen ing 2003. "Ing asil dandan sing luar biasa ing kaslametan amarga deteksi lan perawatan dini," panulis nulis. "Nanging, ana keprihatinan babagan overdiagnosis potensial lan overtreatment kanker prostat lokal. Senadyan keprihatinan kasebut, sawetara peneliti argue yen tingkat antigen spesifik prostat (PSA) digandhengake karo risiko kanker sing terus-terusan lan nyaranake ngedhunake 4-nanogram. saben ambang mililiter kanggo biopsi."

Kanggo nemtokake profil risiko saiki lan pola perawatan wong sing kena kanker prostat lan tingkat PSA ing ngisor ambang iki, Yu-Hsuan Shao, Ph.D., saka Institut Kanker New Jersey, New Brunswick, lan kanca-kanca nggunakake data saka Surveillance, Epidemiology. lan sistem Hasil Akhir. Saka 123, 934 wong sing mentas didiagnosis kanker prostat saka 2004 nganti 2006, 14 persen duwe tingkat PSA 4 nanogram saben mililiter utawa luwih murah. "Pasien ing kasus kasebut kurang cenderung duwe kanker tingkat dhuwur, lan luwih saka setengah diklasifikasikake minangka kanker beresiko rendah," tulis penulis.

"Senadyan risiko sing luwih murah nandhang penyakit klinis sing signifikan, tarif perawatan kanggo wong lanang kanthi nilai PSA 4.0 nanogram saben mililiter utawa luwih murah padha karo wong lanang sing nuduhake nilai PSA antarane 4.0 lan 20.0 nanogram saben mililiter." Luwih saka 70 persen wong kanthi nilai PSA luwih murah tinimbang 20 nanogram saben mililiter wis ngilangi prostat liwat prostatektomi radikal utawa duwe terapi radiasi. "Prostatektomi radikal ditindakake ing 44 persen wong kanthi nilai PSA 4.0 nanogram saben mililiter utawa luwih murah, 38 persen wong sing duwe nilai PSA antarane 4.1 lan 10.0 nanogram saben mililiter lan 24 persen wong kanthi nilai PSA antarane 10.1 lan 20 nanogram saben mililiter. Terapi radiasi ditindakake ing 33 persen wong lanang kanthi nilai PSA 4.0 nanogram saben mililiter utawa luwih murah, 40 persen wong lanang kanthi nilai PSA antarane 4.1 lan 10.0 nanogram saben mililiter lan 41.3 persen wong kanthi nilai PSA antarane 10.1 lan 20 nanogram saben mililiter ", panulis nulis.

Penulis nyaranake yen nilai ambang PSA kanggo biopsi dikurangi saka 4.0 dadi 2.5 nanogram saben mililiter, jumlah wong kanthi tingkat PSA sing ora normal bakal tikel kaping pindho nganti kira-kira 6 yuta. "Perkiraan nuduhake yen 32 persen wong kanthi tingkat PSA sing ora normal bakal didiagnosis kanker prostat saka biopsi jarum," tulise. "Adhedhasar asil ing panliten iki, 82,5 persen saka 1,9 yuta wong iki bakal nampa nyoba perawatan kuratif, dene mung 2,4 persen bakal duwe kanker tingkat dhuwur. Nanging, ora ana bukti sing nuduhake yen tundha biopsi nganti level PSA tekan 4,0 nanogram mililiter bakal nyebabake jumlah kasus penyakit sing ora bisa ditambani."

"Asil kasebut nandheske kasunyatan manawa tingkat PSA, biomarker saiki, ora dadi basis sing cukup kanggo keputusan perawatan," panulis nyimpulake. "Tanpa kemampuan kanggo mbedakake indolent saka kanker agresif, ngedhunake ambang biopsi bisa nambah risiko overdiagnosis lan overtreatment."

Popular dening topik