Perawatan darurat bisa uga gagal nemokake pasien bunuh diri ing mangsa ngarep
Perawatan darurat bisa uga gagal nemokake pasien bunuh diri ing mangsa ngarep
Anonim

Perawatan darurat bisa uga gagal nemokake pasien kanthi risiko bunuh diri, akeh sing nggunakake layanan kasebut ing taun sing bakal mati, nyaranake studi cilik sing diterbitake online ing Jurnal Kedokteran Darurat.

Udakara 5000 wong mateni awake dhewe ing Inggris lan Wales saben taun, lan riset sadurunge nuduhake manawa departemen darurat bisa uga diselehake kanggo njupuk pasien sing rentan nglalu.

Peneliti mriksa cathetan departemen darurat ing North West Inggris kanggo 286 wong sing nglalu antarane 2003 lan 2005 lan sing wis kontak karo layanan kesehatan mental ing 12 sasi sawise pati.

Umume, data departemen darurat saka 38 rumah sakit ditaksir.

Bunuh diri kasebut diidentifikasi saka informasi sing dikirim menyang Inquiry Rahasia Nasional babagan Bunuh Diri lan Pembunuhan dening Wong sing Sakit Mental.

Rata-rata umur wong-wong sing lampus ana 47, wiwit 19 nganti 95. Ana wong lanang kaping pindho tinimbang wanita.

Analisis kasebut nuduhake manawa luwih saka papat saka 10 (43%; 124) saka kabeh 286 bunuh diri wis njaluk perawatan ing departemen perawatan darurat paling ora sapisan ing taun nganti mati.

Lan saka jumlah kasebut, 35 (28%) wis ngunjungi fasilitas perawatan darurat luwih saka kaping telu ing taun pungkasan urip. Iki "sering nekani" tiwas amarga lampus sacara signifikan sawise kunjungan terakhir menyang perawatan darurat tinimbang sing jarang melu.

Luwih saka setengah (55%) saka wong-wong sing bunuh diri ora nganggur utawa cuti lara jangka panjang nalika tiwas.

Siji saka limang kasus duwe diagnosis utama skizofrenia lan kelainan delusional liyane; meh setengah (48%) duwe kelainan afektif, kayata kelainan bipolar utawa depresi. Kira-kira siji saka 10 (9%) gumantung marang alkohol lan 3% gumantung karo obat.

"Sing asring rawuh" luwih cenderung duwe riwayat cilaka diri lan penyalahgunaan alkohol. Dheweke uga luwih cenderung nganggur lan njaluk bantuan amarga alasan psikologis, kalebu cilaka awake dhewe.

Pandhuan praktik paling apik nyaranake supaya pasien sing cilaka awake dhewe sing golek perawatan darurat kudu diwenehi penilaian psikososial, nanging para peneliti nemokake bukti sing didokumentasikake kanggo nuduhake kedadeyan kasebut.

"Sanajan layanan kejiwaan jelas duwe peran penting kanggo nyegah bunuh diri ing pasien kesehatan mental, departemen perawatan darurat bisa uga minangka setelan tambahan sing penting kanggo nyegah bunuh diri," ujare penulis.

"Sing kerep rawuh bisa makili klompok risiko dhuwur, lan iki kudu dikenali dening layanan darurat," padha nambah.

Popular dening topik