Sing slamet kanker bocah bisa uga duwe fungsi jantung jangka panjang sing ora normal
Sing slamet kanker bocah bisa uga duwe fungsi jantung jangka panjang sing ora normal
Anonim

Kaslametané kanker kanak-kanak digandhengake karo tambah risiko kelainan jangka panjang ing fungsi jantung, miturut laporan ing edisi Juli 26 saka Archives of Internal Medicine, salah sawijining jurnal JAMA / Arsip.

Miturut latar mburi artikel kasebut, tingkat kaslametané kanker kanak-kanak wis meningkat saka 20 persen ing taun 1940-an dadi kira-kira 70 nganti 80 persen saiki. Penulis uga nyathet yen, "sayangé, kaslametané sing luwih apik diiringi efek perawatan pungkasan. Penyakit kardiovaskular lan kematian jantung minangka salah sawijining efek pungkasan sing paling serius." Kajaba iku, penulis ngakoni, "sawetara studi adhedhasar populasi ngati-ati kenaikan angka kematian enem nganti wolung tikel amarga penyakit kardiovaskular ing antarane wong sing slamet kanker bocah dibandhingake karo populasi umum."

Helena J. van der Pal, M.D., saka Rumah Sakit Anak Emma / Pusat Medis Akademik, Amsterdam, Walanda, lan kanca-kancane nyinaoni 601 wong sing nylametake kanker kanak-kanak, sing isih urip limang taun utawa luwih, fokus ing diagnosis lan perawatan sadurunge. Panaliten kasebut dirancang kanggo "ngevaluasi prevalensi lan determinan disfungsi ventrikel kiwa ing klompok gedhe sing slamet kanker kanak-kanak jangka panjang sing diobati karo terapi kardiotoksik sing beda-beda."

Penulis nemokake yen fungsi jantung sing ora normal diamati sajrone tindak lanjut jangka panjang (rata-rata durasi tindak lanjut yaiku 15.4 taun) ing 27 persen korban kanker kanak-kanak. Paling umum ing pasien sing nampa perawatan kanker gabungan, nanging penulis ora nemokake bukti yen jinis, cyclophosphamide dosis dhuwur utawa ifosfamide (loro obat perawatan kanker) minangka faktor risiko kanggo disfungsi jantung.

"Prevalensi sakabèhé saka 27 persen sing slamet kanker kanak-kanak kanthi disfungsi jantung banget dhuwur ing populasi enom," penulis nyathet.

"Kesimpulane, luwih saka 25 persen wong sing nylametake kanker kanak-kanak diwasa duwe subklinis [tahap awal, ora ana gejala] disfungsi jantung ing kunjungan pertama menyang klinik rawat jalan kanggo efek pungkasan saka kanker kanak-kanak," para panulis nyimpulake. "Ngawasi terus kabeh korban kanker kanak-kanak sing diobati kanthi terapi kardiotoksik kanthi utawa tanpa disfungsi jantung subklinis perlu kanggo ngenali korban kanker kanak-kanak sing bisa entuk manfaat saka perawatan awal, sing bisa ngindhari kerusakan fungsi jantung luwih lanjut."

Popular dening topik