Ngurangi risiko kesehatan saka obesitas tanpa efek samping sing serius
Ngurangi risiko kesehatan saka obesitas tanpa efek samping sing serius
Anonim

Obat rimonabant dikembangake minangka perawatan kanggo obesitas lan akeh akibat kesehatan sing serius (contone, diabetes jinis 2). Senadyan gadhah efek sing dikarepake ing bobot, kang suda, lan ing tingkat glukosa lan lemak ing getih, rimonabant ora tau disetujoni kanggo nggunakake ing AS amarga saka efek sisih neurological serius kalebu depresi lan kuatir. Saiki, tim peneliti, dipimpin dening George Kunos, ing Institut Kesehatan Nasional, Bethesda, lan Alexandros Makriyannis, ing Universitas Northeastern, Boston, wis ngembangake obat sing duwe efek positif sing padha ing tikus ing tingkat glukosa lan lemak ing. getih minangka rimonabant nanging ora ana efek samping neurologis.

Rimonabant target protein CB1R, molekul sing padha sing mediasi efek mariyuana. CB1R dituduhake ing otak lan ing organ kayata ati, pankreas, lan jaringan lemak. Tim kasebut ngembangake obat sing nyandhet CB1R ing organ tikus perifer nanging ora bisa ngakses otak. Obat iki ora nyebabake mundhut bobot utawa efek samping neurologis, sing ditindakake dening rimonabant, nanging duweni efek ing tingkat glukosa lan lemak ing getih sing kudu nyuda risiko akibat kesehatan sing serius saka obesitas. Mula, panulis ngarep-arep manawa pendekatan iki mung nargetake CB1R periferal bisa diterjemahake menyang klinik kanggo nyuda risiko kesehatan ing pasien obesitas. Nanging, ing komentar sing diiringi, Mary-Elizabeth Patti, ing Pusat Diabetes Joslin, Boston, ngelingake manawa penting kanggo mesthekake yen obat kasebut pancen ora ngakses otak kanggo mediasi efek neurologis.

Popular dening topik