Obat epilepsi tartamtu bisa nambah risiko bunuh diri
Obat epilepsi tartamtu bisa nambah risiko bunuh diri
Anonim

Nalika Administrasi Pangan lan Narkoba (FDA) mbutuhake bebaya babagan risiko bunuh diri kanggo kabeh obat epilepsi, panliten anyar nuduhake yen mung obat-obatan tartamtu sing bisa nambah risiko kasebut. Sinau diterbitake ing 27 Juli 2010, edisi Neurology®, jurnal medis American Academy of Neurology.

Obat-obatan sing luwih anyar kanthi risiko nyebabake depresi luwih dhuwur tinimbang obat epilepsi liyane, kayata levetiracetam, topiramate lan vigabatrin, ditemokake bisa ningkatake risiko cilaka diri utawa prilaku bunuh diri ing antarane wong sing nandhang epilepsi.

Ing kontras, obat-obatan anyar sing duwe risiko kurang nyebabake depresi lan obat-obatan epilepsi konvensional ora ngalami risiko cilaka diri utawa tumindak bunuh diri. Klompok kasebut kalebu obat kayata lamotrigine, gabapentin, carbamazepine, valproate lan phenytoin.

"Asil kasebut bisa migunani kanggo para dokter lan wong sing nandhang epilepsi nalika mutusake obat apa sing bakal digunakake," ujare penulis sinau Frank Andersohn, MD, saka Pusat Kesehatan Universitas Charité ing Berlin, Jerman. "Analisis data sadurungé dening FDA nglumpukake kabeh obat epilepsi bebarengan lan nemokake risiko pikiran lan prilaku bunuh diri, nanging ora bisa ngatasi pitakonan apa ana bedane ing macem-macem kelas obat epilepsi."

Ing editorial sing ngiringi artikel kasebut, Josemir Sander, MD, PhD, saka University College London ing Inggris lan Institut Epilepsi Yayasan Walanda lan Marco Mula, MD, PhD, saka Rumah Sakit Universitas Maggiore della Carità ing Novara, Italia, nyathet yen sawetara peneliti kuwatir yen risiko wong mandheg njupuk obat epilepsi utawa ora miwiti njupuk obat amarga kuwatir babagan risiko bunuh diri bakal luwih gedhe tinimbang risiko tumindak bunuh diri.

Panaliten kasebut nyinaoni kabeh wong ing Database Riset Praktek Umum Inggris sing nandhang epilepsi lan duwe paling ora siji resep kanggo obat epilepsi wiwit taun 1989 nganti 2005. Para peserta diterusake rata-rata limang setengah taun. Saka 44.300 wong, 453 wis cilaka awake dhewe utawa nyoba nglalu; 78 wong mati ing wektu kasebut utawa sajrone patang minggu saka upaya wiwitan. Wong 453 dibandhingake karo 8, 962 ing klompok luwih gedhe sing ora cilaka awake dhewe utawa nyoba bunuh diri.

Wong-wong sing saiki nggunakake obat-obatan sing luwih anyar kanthi risiko depresi sing luwih dhuwur, kayata levetiracetam, topiramate lan vigabatrin, kaping telu luwih cenderung cilaka awake dhewe utawa nyoba bunuh diri tinimbang sing saiki ora nggunakake obat epilepsi. Gunggunge enem saka 453 wong, utawa 1,3 persen, sing cilaka awake dhewe utawa nyoba bunuh diri nggunakake obat-obatan sing luwih anyar kanthi risiko depresi sing luwih dhuwur, dibandhingake karo 45 saka 8, 962 wong, utawa 0,5 persen, sing ora nindakake. cilaka awake dhewe.

Miturut penulis, jumlah wong sing njupuk sawetara obat kasebut sithik, mula asil kasebut kudu dikonfirmasi kanthi panaliten tambahan. Wong ora kudu mandheg utawa ngganti obat epilepsi adhedhasar temuan panliten iki nanging kudu ngrembug masalah iki karo dokter, ujare Andersohn.

Popular dening topik