Enem obat ngarep prasaja kanggo bisul
Enem obat ngarep prasaja kanggo bisul
Anonim

Bisul disebabake infeksi bakteri sing diarani Staphylococcus. Iki minangka nodul abang sing nglarani lan pungkasane mateng lan ngetokake cairan sing nyenyet. Panggonan sing paling umum kanggo muncul bisul yaiku ing pasuryan, gulu, kelek, pundhak, lan bokong. Nalika siji mbentuk ing tlapukan, diarani sty.

Yen sawetara bisul katon ing klompok, iki minangka jinis infeksi sing luwih serius sing diarani carbuncle. Ana macem-macem panyebab bisul kaya rambut sing tuwuh ing njero, kurang kebersihan, lsp. Bisul liyane, kayata kukul, disebabake dening kelenjar kringet sing tersumbat sing kena infeksi.

Bisul uga bisa dibentuk minangka asil saka serpihan utawa bahan asing liyane sing wis mlebu ing kulit. Sanajan ora ana risiko kesehatan sing serius saka bisul, nanging kudu diobati kanthi cepet supaya ora kena infeksi folikel rambut liyane lan nyebarake bakteri sing ana ing njero bisul. Kita nyedhiyakake enem obat ing omah kanggo ngobati bisul:

1) Njupuk bawang lan dipotong dadi cilik. Godhok bêsik ing banyu lan ngidini kanggo kelangan. Sawisé iku, aplikasi solusi langsung ing godhok. Sampeyan bisa mbungkus potongan bawang supaya tetep ing wilayah sing kena infeksi. Copot sawise sawetara wektu.

2) Njupuk jahe lan kunir porsi sing padha. Giling dadi tempel lan aplikasi ing wilayah sing kena infeksi. Iki bakal mbantu nggawa godhok menyang sirah lan pungkasane nyebabake pecah lan lemes.

3) Olesake salep apa wae sing ngemot lenga belerang lan macem-macem bahan liyane kayata petroleum uga lanolin sing mbantu nyuda rasa lara lan bisul kanthi cepet.

4) Aplikasiake lenga wit teh langsung ing godhok.

5) Sawise sampeyan njaluk godhok kanggo sirah mung remet metu pus alon-alon saka godhok. Rebus godhok sing diperes nganggo katun lan aplikasi krim antiseptik.

6) Resik bisul paling sethithik kaping pindho saben dina nganggo larutan antiseptik utawa sabun antibakteri.

Popular dening topik