Limang cara kanggo ngobati bedwetting
Limang cara kanggo ngobati bedwetting
Anonim

Akeh bocah lan remaja sing teles amben. Nalika urination minangka tumindak sing ora disengaja kanggo bayi lan bocah cilik, kontrol kandung kemih minangka perkara sing umume bocah sinau nalika umur patang taun. Kontrol awan luwih dhisik diterusake kanthi kemampuan ngontrol aliran urin ing wayah wengi.

Bedwetting utawa Enuresis biasane minangka asil saka latihan jamban sing salah utawa tambah asupan cairan. Ana sawetara alasan psikologis ing mburi fenomena iki amarga bocah kasebut bisa ngrasakake gangguan, ora aman, gumantung, lan wedi utawa ngalami tekanan. Kadhangkala kedadeyan yen bocah iku normal banget lan wong tuwa sing mbutuhake bimbingan.

Bedwetting dikenal luwih umum ing wong lanang tinimbang wong wadon. Aspek penting yaiku ngumpulake rincian riwayat kulawarga masalah sing padha lan nganalisa panyebabe Enuresis.

Ing ngisor iki limang langkah prasaja sing disaranake dening dokter anak Dr. Kent Amstutz, kanggo mbantu bocah nyingkirake kebiasaan kasebut:

1) Priksa manawa bocah ngosongake kandung kemih paling sethithik sapisan sadurunge turu saben wengi. Nggawe iki minangka pakulinan biasa karo bocah.

2) Aja lali ngombe banyu utawa cairan liyane sadurunge turu. Ajar anak supaya ora ngombe banyu sing akeh banget sajrone rong jam sadurunge turu.

3) Ngapikake akses menyang jedhing. Pasang lampu wengi ing lorong lan jedhing utawa pasang jamban portabel ing kamar turu anak.

4) Nggawe titik sing ngelingake anak supaya tangi yen dheweke kudu nguyuh. Tansah kebiasaan iki ing bocah kanthi alon-alon, kanthi alon-alon nyengkuyung dheweke supaya tangi.

5) Tangke anak ing wektu tartamtu saben wengi, kayata wektu turu dhewe. Utawa sampeyan bisa njaluk anak sampeyan nyimpen jam weker kanggo tangi telung nganti patang jam sawise turu.

Popular dening topik