Dosis radioterapi sing tepat bisa nambani kanker
Dosis radioterapi sing tepat bisa nambani kanker
Anonim

Klompok peneliti ing Australia nemokake yen radioterapi minangka pilihan sing luwih apik kanggo pasien kanker tinimbang obat-obatan lan yen diwenehake kanthi dosis sing tepat bisa nylametake nyawane.

Peneliti saka Pusat Kanker Peter McCallum ing Melbourne nyaranake yen radioterapi, sing diwenehake ing dosis sing cocog, bisa nylametake nyawa pasien kanker tinimbang yen diwenehi dosis tambahan obat-obatan sing kuwat.

Therapy nggunakake dosis radiation luwih sukses nalika diterbitake miturut protokol, peneliti ngandika ing temonan anyar sing dadi bagéan saka pesawat anyar data kui saka nyoba internasional gedhe dirancang kanggo neliti tamba anyar.

Obat investigasi lagi dites kanggo ngerteni apa bisa ningkatake kaslametan pasien kanker sirah lan gulu sing luwih maju nalika ditambahake ing radioterapi. Asil panaliten kasebut nuduhake yen dosis radioterapi sing tepat luwih penting.

Bentenipun kaslametan ing antarane pasien sing entuk radioterapi sing bisa ditampa utawa ora bisa ditampa yaiku 20 persen sajrone rong taun. Iki dijupuk nganti 70 persen tingkat kaslametané ing antarane wong-wong sing entuk radioterapi apik lan mung 50 persen kanggo wong-wong sing entuk radioterapi sing ora puas.

Kemungkinan njupuk radioterapi sub-standar kanggo pasien kanker sirah lan gulu luwih dhuwur nalika nyedhaki pusat cilik sing mung bisa nambani sawetara pasien sing nandhang penyakit kasebut. Nampa perawatan obat tambahan ditemokake ora dadi pendekatan sing paling apik, ujare peneliti utama Profesor Lester Peters.

"Sajarah riset kanker iku nalika sampeyan nambah saben tamba anyar utawa biologi sampeyan gain incremental dandan biasane sawetara persen," Prof. Peters iki dipetik ngandika ing ABC Radio AM laporan.

"Apa kita wis ditampilake pisanan, lan banget dramatically, iku kajaba perawatan platform lan dandan tambahan anyar wis rampung ing cara wewenang iku kabeh sampah wektu. Iku ora apik duwe icing apik ing jajan yen. kue ora dipanggang kanthi bener, "ujare.

Ekstrapolasi logis saka asil panaliten ing konteks Australia yaiku amarga luwih akeh pusat kanker regional dibukak, ana jinis kanker kompleks tartamtu sing bisa uga paling apik diobati ing pusat-pusat utama.

Kangelan iku kanggo reconcile penak saka perawatan ing wilayah karo impossibility karo njaga expertise sub-spesialisasi ing saben fasilitas cilik.

Keuntungan saka terapi radiasi dosis sing tepat durung nate didokumentasikake sacara kuantitatif sadurunge. Lan apa sing ditemokake peneliti babagan gedhene efek kasebut nggumunake, ujare Profesor Peters, sawise nerbitake studi kasebut ing Journal of Clinical Oncology.

Popular dening topik